Filipijnen : Laat B-Fast en de journalisten lijkenpikkers maar eens goed op hun bakkes gaan. |
12 november 2013 |
Corrupt systeem weet zeker een bestemming voor het binnengebrachte materiaal.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.287.700 Brussel / Lanaken 12 november 2013
Vijftien jaar geleden zei de Belgische Ambassadeur in Manila tegen de initiatiefnemers van Belphil -een Filipijns- Belgische onderneming- "Ik wens u veel succes met uw onderneming", maar er kwam niets van in huis. Journalisten -Eric Donckier- van het Belang van Limburg en Trends -Hans Brockmans- prezen het project en verzwegen onterecht de informatie van deze redactie. B-Fast en enkele avonturiers die zich journalisten noemen, zijn als een kip zonder kop naar een corrupt en ongeorganiseerd land getrokken, waarbij ze wellicht de currupte overheid in plaats van de noodlijdende bevolking zullen helpen.
Douane. Het toen al financieel zieltogende nv G. Champagne met fantast Jan Declercq aan het stuur en de gewezen BTW fraudeurs Leenders uit Meeuwen Gruitrode, pompten geld in het project, Jan Declercq gebruikte daarvoor geld van de KBC en het ECIP stopte er ook enkele miljoenen in. De nv G. Champagne stuurde een container met betonpalen als monster zonder waarde naar Manilla. Omdat het versturen van "Monster zonder waarde" volgens de douane niet kan, werden de palen in beslag genomen en nooit meer vrijgegeven! Nogal wiedes, de corrupte douaniers weten wel hoe ze dergelijke spullen voor eigen zak kwijt kunnen.
Wat gebeurt er met het materiaal van B-Fast? Wij zijn benieuwd wat er met het materiaal dat B-Fast in de Filipijnen heeft binnengebracht gaat gebeuren, primo; werd het geheel of gedeeltelijk aangewend om echt hulp te bieden, secundo; is het in handen van de corrupte Filipijnse overheidsdiensten terecht gekomen? In de Filipijnen is alles corrupt, óók de politie die onder meer hun zakken vult door Peso's te aanvaarden als taxichauffeurs door het rode licht rijden, zó ver gaat het.
Kapitalist Cristobal -midden- die zijn zakken in de zaak Belphil vulde. Uw redacteur -rechts naast Cristobal- tijdens een etentje in een Maleisisch restaurant in Manilla. Cristobal woont in een afgesloten gebied in Manilla -Makati- waar de grond duizendvijfhonderd euro per vierkante meter kost! Diens personeel mocht niet met ons praten, ze mochten alleen nederig en naar voren gebogen drankjes brengen!! We moeten wel toegeven, dat in Manilla culinair iedereen aan zijn trekken komt, ook in de Europese keuken.
Bedreigingen. Toen ondergetekende als technisch expert in Pugo een plant wilde oprichten en twee douches voor de arbeiders wilde voorzien, was dat niet naar de zin van de Filipijnse kapitalist en uitbuiter Cristobal "dat zou sociale onrust veroorzaken" zei hij. Toen toch werd aangedrongen en de Filipijnse toestanden met de periode van Daens werd vergeleken, zei Rene Cristobal "mensen zoals u zijn in de Filipijnen al ernstig gewond geraakt ". Daarop hebben wij in Manilla de eerste de beste Lufthansa vlucht naar Frankfurt genomen.
Gewaarschuwd. Leenders en Declercq werden door de auteur van dit artikel toen ruim op tijd gewaarschuwd voor de geldzucht -vooral Dollars- van Christobal maar ze wilden niet luisteren naar goede raad. De Antwerpse Mimi S. zat eveneens in het complot en deelde ook mee in de -pro-centen.
Bouwen op rijstveld. Vele gebouwen in de Filipijnen worden op een veel te onstabiele ondergrond met onvoldoende gronddruk gebouwd, zoals rijstvelden,waardoor de stabiliteit zoek is, het meten van de actieve gronddruk bestaat daar wel, maar is veel te duur, men bouwt er, met alle gevolgen van dien, maar op los
Artikel n°: 11/13/5183 Geplaatst : 9:02 11/11/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|
Laatste update ( 16 november 2013 )
|