Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935407





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Boekenbeurs even verstoord door actie Egmont uitgeverij-MM-220-08-Update1
09 november 2013

Protestactie door Uitgeverij Egmont die zonder reden geweerd wordt op de boekenbeurs.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.283.400
Antwerpen / Lanaken 9 november 2013

--- Update 1 10:18 10/11/2013
Discriminatie Boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit".
Bij deze gelegenheid heb ik Filip Claeys geconfronteerd met het feit dat Egmont geen belangstelling heeft om het boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit" uit te geven, daarmee loopt Egmont in de voetsporen van andere uitgeverijen. Het boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit" wordt overal geboycot, ook dit lijkt op discriminatie en censuur.

Niet goed bekeken?
Filip Claeys was een beetje verwonderd dat die opmerking uitgerekend op dat moment voor diens voeten werd gegooid,een beter moment had ik niet kunnen uitkiezen.Filip Claeys maakte er zich vanaf met de kwinkslag dat ze affaire van het boek niet goed begrepen hadden.

Beloven.
Net als André Vandorpe beloofde Filip Claeys de aanvraag te herbekijken,ik ben dus net als Egmont in blijde verwachting.


Erik Verbeeck
Auteur "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit"
--- Einde update 1

Aangezien uitgeverij Egmont onder de vlag van het Vlaams Belang werkt, kan deze uitgeverij geen aansluiting vinden bij de VUV -Vlaamse Uitgevers Vereniging-  en kan Egmont ook niet deelnemen aan de boekenbeurs. Om dat aan te klagen werd deze middag een protestactie gevoerd voor de deuren aan de ingang van de Boekenbeurs. Tijdens de protestactie daagde André Vandorpe even op om Filip Claeys, Dewinter en een delegatie van het Vlaams Belang, toe te spreken, maar ook te verzoeken de actie te stoppen.
 
Censuur.
Volgens Egmont voldoen zij aan alle voorwaarden om tot de VUV te worden toegelaten maar het mag allemaal niet baten. Egmont spreekt dan ook -blijkbaar terecht- van censuurpolitiek. Om deze bewering kracht bij te zetten organiseerde Egmont vandaag een boekenstand aan de hoofdingang van de boekenbeurs.

Politie.
Omdat het Vlaams Belang niet meteen op verzoek van de security en de organisatie, het terrein te verlaten, wilden ingaan, werd de Antwerpse politie opgetrommeld, maar ook dan stopte de actie niet meteen.

MM_220_08_Egmont_Boekenbeurs.pdf

Artikel n° : 11/13/5179
Geplaatst : 13:25 8/10/2013

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.