Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935409





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Inbreker op heterdaad betrapt tijdens controleactie EXIT in Asse-Halle-Vilvoorde.
08 november 2013
Ook Rus, gezocht voor moord/doodslag, aangehouden.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.282.800
Asse / Lanaken 08 november 2013

In de nacht van donderdag 7 november 2013 op vrijdag 8 november 2013 ging er tussen 21 uur en 5 uur in het ambtsgebied van de Coördinatie- en steundirectie Asse-Halle-Vilvoorde een arrondissementele controleactie EXIT door. Deze actie was prioritair gericht op rondtrekkende dadergroepen en daders van home-jackings, home-invasions, dossiers garage en carjackings en secundair naar -verkeers- criminaliteit, drugs, rijden onder invloed of zonder verzekering, snelheid, verboden wapendracht, diefstallen, illegalen ....

Resultaten
In totaal werden 489 voertuigen en 587 personen aan een grondige controle onderworpen waarbij 21 geseinde personen werden aangetroffen -o.a. 1 persoon werd gezocht voor slagen en verwondingen, 1 dossier stalking, 11 personen voor betekening van een ontzetting recht tot sturen, 1 wegens illegaal verblijf op het grondgebied-.
Er werden 4 gerechtelijke aanhoudingen verricht:
- Dankzij een alerte burger werd in Kraainem een verdachte van Litouwse nationaliteit geïnterpelleerd. De betrokkene werd er in verdachte omstandigheden aangetroffen en na verder onderzoek door een ploeg van de lokale recherche bleek hij een huurwagen te gebruiken waar inbrekersmateriaal in lag. De Litouwer werd vandaag, vrijdag 8 november 2013, ter beschikking gesteld van justitie. Hopelijk zal het aantal diefstallen in de wijk -29 maal sinds 1 juli 2013!- zakken na deze arrestatie.
- Er werd één gestolen voertuig aangetroffen met aan boord een persoon van Russische afkomst. De man wordt gezocht voor moord/doodslag. Het voertuig werd gerechtelijk getakeld; de Federale gerechtelijke politie Namen neemt de leiding van het onderzoek.
- Tijdens een controle vluchtten 3 personen de bossen in waarvan er twee werden gevat; in het voertuig werd een hoeveelheid koper teruggevonden.

Verder werden ook volgende zaken gemeld:
- 6 Personen verbleven illegaal op het grondgebied.
- 8 Voertuigen zijn getakeld wegens niet verzekering.
- Een 20-tal processen-verbaal werden opgesteld voor drugsfeiten -o.a. 315gr marihuana, 3gr hasj-.
- 8 Verboden wapens werden in beslag genomen -3 messen, 2 houten knuppels/baseballbats, 1 nepwapen, 1 springmes, 1 alarmpistool, 1 airsoft gun-.
- Er werd 1 gestolen nummerplaat in beslag genomen.
- 11 Gerechtelijke processen-verbaal werden opgesteld.
- Er waren 116 negatieve alcoholcontroles; 5 positieve alcoholcontroles met inhouding van 3u; 8 positieve alcoholcontroles met inhouding van 6u. en 8 positieve alcoholcontroles met onmiddellijke intrekking rijbewijs.
- Er werden 15 processen-verbaal drugs in het verkeer opgesteld.
- 30 Processen-verbaal werden opgesteld inzake diverse verkeersovertredingen.

Doorrijders.
Bij het dispositief van de politiezone Tarl -Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke- heeft 1 voertuig rechtsomkeer gemaakt. Het voertuig werd achtervolgd op de E40 tot Aalst, maar kon uiteindelijk ontkomen. Ook de politiezone Vima -Vilvoorde, Machelen- had een ‘doorrijder’. Dit voertuig kon echter gestopt worden; de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.
In de toekomst zullen er ongetwijfeld gelijkaardige acties georganiseerd worden.

Bron : Federale Politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 13/11/51777
Geplaatst : 20:53 8/11/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.