Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935411





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Werken op openbaar domein aan Sint Ursulakerk moeten beter afgebakend-Update1
04 november 2013
BASE Moet toezien op haar aannemers, ook al komen ze uit Brussel. 
Lanaken 04 november 2013.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.275.400

---Update 1 23:12 5/11/2013
Alles in orde: de beste stuurlui staan aan wal.
Volgens BASE en Alcatel Lucent is alles in orde met de vergunningen, de uitvoering en de veiligheid. Toch kunnen wij aan de hand van diverse foto's en gesprekken het tegendeel aantonen. De dreigementen van de firma A.S.Technics imponeren ons echt niet. Om onze beweringen kracht bij te zetten,hebben wij enkele foto's toegestuurd dan kunnen ze zelf oordelen of de werf voldoende was afgebakend en of iedereen PBM droeg. Je moet dan wel op de hoogte zijn van de wet op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen, -KB 25/1/2001- Werken op hoogten –KB 31/08/2005-, risicoanalyse –KB 27/03/1998-,PBM –KB 21/07/2005-etc. De toegang tot de kerk diende in ieder geval over een niet afgesloten werf genomen te worden.
--- einde update 1

Vandaag is BASE begonnen met de installatie of de wijziging van GSM antenneopstellingen in de klokkentoren van de Sint Ursulakerk te Lanaken, vlak tegenover het gemeentehuis. Niettegenstaande er deze morgen nogal wat wind was, werd toch een hoogwerker ingezet om allerlei materialen via de galmgaten in de toren te brengen -foto-.

Niet gewaarschuwd.
Aangezien het openbaar domein -Kerkplein- wordt ingenomen is daarvoor een vergunning nodig, de regels daarvoor zijn vervat in een aantal wetten. Hier gebeurt het werk tegenover het gemeentehuis. We proberen te achterhalen of er een vergunning is afgeleverd maar bij de dienst Mobiliteit is er niemand, de twee krachten die daar werken blijken ziek te zijn. Ook bij de dienst Milieu is er niemand. De voorzitter van het kerkfabriek is door BASE niet eens geďnformeerd dat er vandaag werken zouden worden uitgevoerd "stel u voor dat er vandaag een begrafenis was geweest" zei voorzitter Henri Simons aan deze redactie. Bij de technische dienst mag men met Morsum Magnificat niet praten en verwijst men naar de PR Wilfried Geraerts, maar die is er ook niet -weer op reis?-.

Bedreigingen.
Als we bij de Brusselse firma A.S.Technics vragen stellen over de werkwijze, worden we bedreigd. Er bleef dan niets anders over dan een melding te plaatsen bij de verkeersdienst van de PZ-Lanaken-Maasmechelen.


Werkzone onvoldoende of niet afgebakend - KB 25 januari 2001 art.50 - Gen enkel bord -A31, etc-

Komt Lanaken uit het communicatiedal?
De communicatie via GSM is via BASE en MOBISTAR ondermaats, Lanaken zit ook wat dat betreft in een dal. We hebben getracht om BASE te bereiken maar ook dat lukt niet. Zowel bij BASE als bij TELENET/MOBISTAR heeft men in het verleden toegegeven dat hun net in Lanaken niet naar behoren werkt, bij Telenet begrijpt men dan ook dat abonnees naar een andere provider overstappen. 

Artikel n° : 10/13/5172
Geplaatst : 15:51 4/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 06 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.