Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926354





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB wierf dit jaar al 684 mensen aan.
26 oktober 2013
Openbaar vervoer, sector in volle groei.
Brussel / Lanaken 26 oktober 2013
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.260.100

In tegenstelling tot andere sectoren is het openbaar vervoer in volle groei. Om aan de stijgende reizigersaantallen het hoofd te kunnen bieden en alle nieuwe projecten te kunnen realiseren, werft de MIVB volop aan, dit jaar tot einde september werden al 684 mensen aangeworven. Tegen eind 2013 zijn dat er nog 85 meer.

Uiteenlopende profielen.
Het merendeel van de 684 nieuwe medewerkers werd aangeworven als arbeider of bestuurder, maar dat is niet alles, tegen het einde van dit jaar heeft de MIVB nog behoefte aan 85 mensen met een profiel gaande van bouwexpert, elektriciteit laag- en hoogspanning, over elektromechanica, IT'er tot managers die ploegen van meer dan 100 mensen kunnen leiden. Een en ander betekent dat de MIVB de begin dit jaar aangekondigde 742 aankondigingen vlot zal overschrijden.

Light Festival.
Behalve de aanwervingen wil de MIVB zich ook laten opmerken als partner van het z.g. Light Festival, een lichtspektakel dat van 31 oktober tot 03 november doorgaat in de Brusselse kanaalwijk. De MIVB neemt
hieraan actief deel en voor de gelegenheid krijgen drie trams aan de binnenkant gekleurd licht en vindt er een speciale actie plaats in vier metrostations. Het evenement voor groot en klein is gratis en kadert in de festiviteiten rond de 20ste verjaardag van de Haven van Brussel. 

Indrukwekkende voorstellingen.
Het parcours wordt bezaaid met lichtinstallaties en indrukwekkende voorstellingen en loopt van het Saincteletteplein tot het Redersplein, van donderdag 31 oktober tot zondag 3 november. Op het programma: een reusachtige olifant die de omgeving van de loods van de Citroėn-garage inpalmt, een Toren van Pisa getooid met duizenden LED-lichtjes, een vuurwerkspektakel op het kanaal en een winterbarbecue. Als partner van het evenement trekt de MIVB eveneens haar feestkleding aan. De verlichting van drie trams van het type 4000 wordt aangepast met drie kleurtinten uit de imagocampagne van de MIVB: blauw, oranje en turquoise. De gekleurde sfeerverlichting in drie trams van de lijnen 3 en 4 is te bewonderen tot 4 november.

Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/13/5157
Geplaatst : 8:04 26/10/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.