Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935413





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang zegt dat Belgische regering niets meer kan doen voor Vlaanderen.
09 oktober 2013
Een minirelancemaatregeltje van 165 miljoen is een pleister op een houten been.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.239.400
Brussel / Lanaken 09 oktober 2013.

Het is al sinds een week open oorlog tussen de partijen in de federale regering over de maatregelen die de loonlasten op een structurele manier zouden moeten verlagen en de koopkracht van de Vlamingen versterken. De verdeelde regering is dan maar tot het besluit gekomen om niets te beslissen en rond het probleem heen te dansen en de noodzakelijke beslissingen voor zich uit te schuiven, lees : naar de volgende regering door te schuiven. En dat alles in een periode dat het aantal faillissementen op een recordhoogte staat en er arbeidsplaatsen sneuvelen bij de vleet. Van politieke daadkracht gesproken.

Proefballonnetjes.

Het Vlaams Belang is geenszins verbaasd over deze houding. Het draait bij de regeringspartijen, 8 maanden voor de verkiezingen, vooral om media-aandacht die met allerlei proefballonnetjes hopen de gunst van de man in de straat te krijgen. Binnenskamers is de samenhang tussen de regeringspartijen volkomen zoek en regeren gebeurt nog amper, kwestie van de eindmeet van mei 2014 te halen.
 
Onzichtbaar Higgs- deeltje.
Ondertussen komt de afgrond steeds korter bij en verliezen we steeds meer terrein ten opzichte van onze buurlanden. De regering Di Rupo houdt het ondertussen bij een hele rits minirelance maatregeltjes -vooral via subsidies aan allerhande specifieke sectoren- van 165 miljoen euro op een totale loonmassa van 13,5 miljard euro!! Dergelijke aanpak zorgt niet alleen voor een versnippering, het is bovendien ook een pleister op een houten been. 165 miljoen euro is ruim ónvoldoende om de loonlasthandicap structureel aan te pakken en het concurrentievermogen van de Vlaamse ondernemingen te versterken. Het is zoals in de kernfysica: deze regering zal in haar laatste werkjaar de geschiedenis ingaan als een onzichtbaar Higgs- deeltje. Of hoe een miniplan gelijk staat aan minirelance. Hiermee is andermaal bewezen dat de sociaal- economische recepten die Vlaanderen nodig heeft nooit in een Belgische begroting kunnen staan.

Cordon

De Vrt bracht een fragment waarbij het Vlaams Belang terloops werd genoemd,de N-VA mocht bij monde van Jan Jambon uitvoerig reageren, de Vrt blijft het Vlaams Belang dus nog altijd discrimineren en het cordon in stand houden.

Bron : Vlaams Belang
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/13/5133
Geplaatst : 15:48 9/10/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVDS

Laatste update ( 09 oktober 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.