Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928539





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang hekelt pseudo-wetenschappers van Paviagroep
14 februari 2007
Vlaams Belang : Unitaire kieskring wordt BHV in ?t kwadraat


Bezoekers Morsum Magnificat : 202.500

PERSBERICHT van het Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is verbijsterd dat hoogleraren in alle ernst voorstellen formuleren die ons niet alleen terugsturen naar het unitaire Belgi?, maar die bovendien volkomen onwerkbaar zijn. De invoering van een federale kieskring zou immers de problemen die nu reeds bestaan in Brussel-Halle-Vilvoorde uitsmeren over heel het land.

Het massale verzet vanwege de inwoners en burgemeesters van BHV is ingegeven door het voortdurende gemoei en gestook van Franstalige politici in Vlaanderen. Alle Vlaamse partijen hebben er zich unisono toe verbonden die archa?sche unitaire kieskring af te schaffen.

Het zou dan ook ondenkbaar zijn dat er aan Vlaamse kant een meerderheid zou gevonden worden om precies het tegenovergestelde te gaan doen en de Waalse inmengingspolitiek in de toekomst mogelijk te maken in heel Vlaanderen. De huidige problemen zouden hierdoor exponentieel uitvergroot worden.

Het feit dat dit voorstel n? gelanceerd wordt, toont wel aan dat er een stevig neo-unitair offensief bezig is. Universiteitsprofessoren worden ingeschakeld om aan het unitarisme  een pseudo-wetenschappelijke onderbouw te geven. We stellen vast dat ??n van de gangmakers niemand minder dan VUB-prof Kris Deschouwer is, de man die enkele maanden geleden met gemanipuleerde cijfers de valse indruk probeerde te wekken dat de electorale verfransing van de Rand een illusie zou zijn.

Het Vlaams Belang stelt vast dat de kleinste Vlaamse beleidspartij, de VLD, reeds gezwicht is voor de reactionaire lokroep van de unitaristen. Het maakt de komende verkiezingen alvast een stuk interessanter: aan de ene kant van het spectrum staan de reactionaire Belgen van de VLD, in het midden staan de twijfelaars die denken dat Vlaanderen zich moet blijven vastrijden in Belgische staatshervormingen, en aan de overkant staat de klare lijn van het Vlaams Belang, met zijn ondubbelzinnige keuze voor Vlaamse onafhankelijkheid.

Bart Laeremans                        Joris Van Hauthe
Volksvertegenwoordiger            Senator

Laatste update ( 18 februari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.