Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926356





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Politiek heeft schrik van haar publiek.
19 september 2013
Publieksplaatsen voor gemeenteraad in schril contrast met decadente verbouwingen stadhuis.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.208.200
Genk / Lanaken 18 september 2013.

Het was vanavond gemeenteraad in Genk maar het publiek heeft amper twintig zitjes ter beschikking, vier toeschouwers hadden al bij aanvang "staande" post gevat in de opening van de deur. Publiek mag voor de schijnvertoning gewoon recht staan,het kiespubliek wordt voor schut gezet. Raadslid Vangeneugden -Vlaams Belang- beaamde onze kritiek en zegt dat het bestuur van Genk dat zó wil, het publiek wordt hier bewust weggehouden zegt Vangeneugden. Wanneer Morsum Magnificat de burgemeester daarover aanspreekt, weet Wim Dries CD&V zich uiteraard meteen en zonder scrupules met een kwinkslag uit de slag te trekken. Het wordt hoogtijd, dat iemand van de oppositie vragen stelt aan de brandweer over het aantal personen die in die zaal kunnen vergaderen, dat moet worden aangegeven.


Om 20:02u was er voor het publiek helemaal geen plaats meer, vier personen hadden om de schijnvertoning te aanschouwen al in de doorgang postgevat. De brandweer van Genk moet hier wel eens bepalen hoeveel personen in het lokaal aanwezig mogen zijn...

Decadentie ten top.
We zijn terug wat gaan neuzen in de activiteiten van Architect Jan Olaerts die enkele jaren geleden rond het project Toermalien maar liefst 650.000 € mocht incasseren, nadien prompt ziek werd en een ander bureau het werk kon overdoen. Enkele maanden later dook Olaerts weer op om in het kader van de decadente ontvangstbalie, weer tachtigduizend euro te vangen.Wanneer we dan zien hoe de gemeenteraad behuisd is, dan kunnen we inderdaad niet anders dan concluderen dat de Genkse bevolking niet welkom is voor de gemeenteraad. 

Artikel n° : 09/13/5112
Geplaatst : 21:23 19/09/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel  
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 september 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.