Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926356





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mina Genk daagt Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid voor de rechter-Update1
18 september 2013
Politiek georganiseerde actie tegen vzw Gezins- en bejaardenzorg.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.212.000
Genk / Lanaken 18 september 2013.

Update 1  7:08 20/09/2013
Wordt Gezins- en bejaardenzorg Asabbane Mina politiek verder afgemaakt?
Met verenigde krachten is de bvba Mina Asabbane op 27 augustus 2013 al failliet verklaard,nu proberen de curatoren van dat faillissement ook de twee vzw's te ontbinden.Mina Asabbane en haar advocaat Jan Vande Moortel weren zich als een duivel in een wijwatervat.Volgens de advocaat is zijn cliėnt slachtoffer van een politieke afrekening,daarbij wordt Jo Vandeurzen genoemd.Feit is, dat het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dat gevestigd is aan de Koning Albert II laan te 1030 Brussel,op 30 september 2013 door Miuna Asabbane gedagvaard is.Ook tegen de dagvaarding in ontbinding van de vzw's wordt verzet aangetekend.Mina Asabbane ontkent de aantijgingen van Raadslid Harry Dewitte van de Dokters van het Volk en diende tegen Chris Nelis,journalist van het Belang van Limburg ook een strafklacht in.

Belangenvermenging.
Tenslotte worden weer vragen gesteld over advocaat Tom Arts,gewezen Voorzitter van de gemeenteraad en nu Raadslid.Tom Arts voert ook opdrachten uit voor stad Genk.De zaak Asabbane Mina ruikt volgens Morsum Magnificat inderdaad naar politiek, Asabbane zou door haar snelle groei een bedreiging gaan vormen voor het Wit- Geel Kruis.  

Fraude?
Genks PVDA+ Raadslid en Dokter van het Volk Harry Dewitte wiens dochter Indra van de Vrt -7e dag- pas naar het Belang van Limburg verhuisde,mocht via dat Belang van Limburg recent Mina van fraude met getuigschriften van zorgverstrekking beschuldigingen.Mina legt bij Morsum Magnificat bewijsmateriaal voor dat het tegendeel zou bewijzen,we moeten nog details natrekken.Voor Harry Dewitte is het vermengen van dokterspraktijk en politiek nooit ver weg,dat is duidelijk gebleken uit de industriėle vervuiling van de industrie Genk Zuid.Hoe meer bloedstalen verplicht worden,hoe beter voor de dokters van het volk ....
-- einde update 1

Bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Afdeling Preventie, Eerstelijns en Thuiszorg wist men deze morgen nog niet dat de vzw Gezins- en Bejaardenzorg Asabbane Mina uit Genk, het Agentschap op 30 september 2013 voor de rechter daagt. De verpleegkundige Asabbane Mina vindt dat zij door de Vlaamse Overheid wordt geviseerd en gepest en allerlei middelen worden aangewend om haar bedrijvigheid volledig onderuit te halen.Woordvoerster Ria Vandenreyt van het Agentschap wist van niets, toen we haar deze voormiddag om een reactie van de Vlaamse Overheid vroegen.


Ongelooflijk snel.

Deze redactie heeft het dossier bij Asabbane diagonaal kunnen inzien en het is inderdaad zo dat de wijze waarop het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid te werk gaat,de opeenvolgende brieven,controles en inspecties als belaging overkomen en betrokkene niet eens de tijd krijgt om op een fatsoenlijke manier de aantijgingen van het Agentschap te weerleggen.De Vlaamse Overheid is meestal oertraag,maar hier zijn ze supersnel.Betrokkene wijst ook met de vinger naar Vlaams minister Jo Vandeurzen.

Subsidies ingetrokken.
Omdat het Vlaams Agentschap voor een ander bedrijf van Mina
Asabbane eveneens de subsidies introk, waarvoor Asabbane op 16 augustus 2013 een bezwaarschrift indiende waarop het Agentschap niet eens reageert,is ook dat bedrijf in grote problemen gekomen.Er is zelfs een faling uitgesproken en er werden advocaten aangesteld,onder meer Tom Arts,nota bene een gemeenteraadslid van de stad Genk en gewezen Voorzitter van de gemeenteraad. Uiteraard is Mtr.Arts van CD&V signatuur die ook de stad Genk als klant heeft! In Genk moet dat allemaal kunnen,belangenvermenging is nooit ver uit de buurt.

Klacht tegen Chris Nelis.
Het is onmiskenbaar juist dat Mina Asabbane in het Genkse politieke nest is terecht gekomen waarbij de CD&V op de zeer bereidwillige medewerking van journalist Chris Nelis van het Belang van Limburg kan rekenen,Mina Asabbane heeft trouwens tegen Nelis een strafklacht ingediend,spijtig genoeg is Mina daarvoor naar de Genkse politie getrokken en daar is de CD&V invloed van burgemeester Wim Dries navenant.

Dokters van het Volk.

Anderzijds heeft Harrie Dewitte aan deze redactie bevestigd dat de samenwerking met Mina Asabbane wegens geknoei met huisbezoeken is opgezegd, Mina repliceert dan weer dat Dewitte haar via de dokterspraktijk van het Volk, politiek misbruikt heeft, onder meer door haar op de kiezerslijsten van de PVDA+ te plaatsen. Bovendien, zo zegt Mina,had zij geen enkel voordeel om meer bezoeken in te schrijven gezien er een forfaitaire regeling was.  Dat Harry Dewitte diens functie als dokter,politiek misbruikt en belangen vermengt, staat ook als een paal boven water.Asabbane is duidelijk in het Genkse onpropere politieke nest terecht gekomen en het zal moeilijk voor haar zijn om daar ongeschonden uit te komen,of zelfs te ontsnappen.Haar advocaat,Jan Vande Moortel uit Gent,heeft zich in ieder geval in de zaak vastgebeten.

Vzw's ontbinden.

Net voor we dit artikel online brengen, vernemen we dat de curator van de failliet verklaarde bvba nu ook de ontbinding van de twee vzw's van Asabbane Mina vraagt. Wanneer we zien met welke ongelooflijke snelheid hier het sneeuwbaleffect wordt aangewakkerd,dan vragen wij ons af,welke lobby hier met verenigde politieke krachten aan het werk is.Een strafklacht wordt op 4 oktober 2013 ook al voor de correctionele rechtbank van Tongeren behandeld.

Meer volgt.

Artikel n° : 09/13/5111
Geplaatst : 11:31 18/09/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel  
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 22 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.