Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926358

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europees parlement gaat recordbedrag uitgeven voor nieuwe kantoren.
15 september 2013
Nieuw te bouwen kantoorgebouw en langdurig huren zijn schandalige verspilling.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.203.200
Brussel / Lanaken 15 september 2013.

Begin dit jaar heeft het Europees parlement besloten om bijkomende kantoorgebouwen te kopen en langdurig te huren. Er werd een contract gesloten voor het vruchtgebruik van een gebouw aan de De Meeussquare waarvoor 10 jaar lang betaald wordt en er werd ook een aankoop gesloten voor een nieuw te bouwen kantoorgebouw 'Trebel'. Europees parlementslid voor het Vlaams Belang, Philip Claeys, vindt dit "schandalige verspilling in tijden van crisis".


Weigering exacte bedragen.
Alhoewel het gaat om belastinggeld weigerde het Europees parlement tot nog toe aan journalisten de exacte bedragen bekend te maken. Europees parlementslid Philip Claeys vroeg dan ook de informatie op als parlementslid in april van dit jaar en alhoewel reglementair gezien het antwoord dient te volgen binnen de 30 dagen, werd zopas na lang aandringen, na bijna vijf maanden, het antwoord gegeven.

De cijfers.
Voor de huur van het gebouw aan de De Meeussquare zal 10 jaar lang een huurbedrag van 9,125 miljoen euro betaald worden, of maar liefst méér dan 760.000 euro per maand, of samen 91,25 miljoen euro. Voor de bouw van het Trebelgebouw zal al zeker 114,6 miljoen euro betaald worden, nog te vermeerderen met "specifieke inrichtingswerkzaamheden".  Daarmee worden onder meer peperdure vergaderzalen bedoeld. Het Europees Parlement gaat dus voor nieuwe kantoren een recordbedrag van meer dan 200 miljoen euro of meer dan 8 miljard oude Belgische frank uitgeven!

Schandelijke verspilling.
Volgens Europees parlementslid Philip Claeys gaat het om een schandelijke verspilling in crisistijd. "De Europese instellingen eisen bezuinigingen en besparingen van alle lidstaten, maar zijn zelf niet bereid de verspilling in hun eigen activiteiten tegen te gaan. De zogenaamde "nood" aan nieuwe kantoren vloeit volledig voort uit de eerdere schandalige beslissingen van het parlement om in 2010, 150 extra personeelsleden aan te werven en om elke parlementair nodeloos een derde geaccrediteerde medewerker ter beschikking te stellen -766 personen extra-. Als het parlement die nutteloze beslissingen zou terugdraaien kan het perfect werken met 916 mensen minder en valt ook de noodzaak aan nieuwe kantoren weg. Philip Claeys deed eerder trouwens al bezuinigingsvoorstellen die zouden leiden tot grote en voor de burger pijnloze besparingen op de werking- en personeelsbudgetten.

Bron : Vlaams Belang
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/13/5108
Geplaatst : 17:50 15/09/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.