Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926358





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Anderlecht naar Grimbergen absurd en nefast zegt Vlaams Belang.
05 september 2013
Verhuis zou zowel voor Anderlecht als voor de Vlaamse Rand nadelig zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.190.000
Brussel / Lanaken 05 september 2013.

Het Vlaams Belang gaat duidelijk niet akkoord met de voorgenomen verhuis van voetbalclub Anderlecht naar Grimbergen en zal zich met hand en tand verzetten en alle nuttige procedures steunen tegen de bouw van het nationale stadion op Parking C in Grimbergen. Zulke verhuis is immers noch in het voordeel van Vlaanderen en de Vlaamse Rand, noch in dat van Anderlecht zelf. Het zou volstrekt onbegrijpelijk zijn dat de Vlaamse regering zich in dit platte commerciële avontuur laat meesleuren.

Grote impact.
Als een grote, tweetalige topclub als Anderlecht verhuist naar het eentalige Grimbergen heeft dat een veel grotere impact op Grimbergen en de Vlaamse Rand dan de loutere bouw van een stadion. Grimbergen lijdt vandaag reeds heel sterk onder de druk van de internationalisering en ontnederlandsing en er moeten zware inspanningen geleverd worden om het sportgebeuren Nederlandstalig te houden. Met de komst van een dergelijk tweetalig megabedrijf en de organisatie van talloze meertalige sportwedstrijden, zal het Nederlandstalig karakter van Grimbergen helemaal onderuit gehaald worden, zo vreest het Vlaams Belang.

Nog méér verkeersdruk.
Is er vandaag al een enorme verkeersdruk op de Noordrand en de Ring dan zal deze met de komst van voetbalclub Anderlecht alleen maar toenemen. Het nieuwe stadion zal immers niet te vergelijken zijn met het Boudewijnstadion vooral nu blijkt dat er twee massaspektakels per week noodzakelijk zullen zijn om het nieuwe complex rendabel te houden. Daarbij komt nog dat er drie nieuwe shoppingcentra worden voorzien wat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal leiden tot een situatie van permanente immobiliteit in de hele Noordrand rond Brussel.

Haaks op het GRUP.

De bouw van een megastadion van 15 hectare staat bovendien helemaal haaks op het gewestelijk Uitvoeringsplan -GRUP- dat de Vlaamse regering in december 2011 na uitgebreide consultaties, heeft goedgekeurd voor dit gebied en dat slechts een maximum van 5 hectare stadsrecreatie voorzag. De goedkeuring van een nieuw GRUP zal jaren duren en zal met succes kunnen worden aangevochten bij de Raad van State. De Vlaamse regering moet trouw blijven aan het eigen beleid van kleinschaligheid voor de Vlaamse Rand en mag zich niet door Brussel laten misbruiken als voetveeg.

Teloorgang aantrekkingskracht.

Het vertrek van de Brusselse topclub uit Anderlecht is tenslotte ook nadelig voor de gemeente Anderlecht zelf die hierdoor een belangrijk deel van zijn bruisende stadsleven en aantrekkingskracht ziet teloorgaan. Het huidige stadion zal plaats ruimen voor buildings die dan misschien wel veel geld zullen opbrengen, maar weinig toegevoegde waarde meebrengen voor Anderlecht.

Schaarbeek- Vorming.

Het Vlaamse Belang blijft erbij dat de site van Schaarbeek-Vorming een veel beter alternatief is, iets wat overigens ook gebleken is uit een eigen studie van de Brusselse regering. Deze site heeft het grote voordeel dat ze vanuit het hele land met de trein bereikbaar is en bijgevolg geen bijkomende belasting zal veroorzaken in de nu reeds oververzadigde noordrandgemeenten.

Gezond verstand.

Het Vlaams Belang zal alle nuttige politieke en juridische middelen inschakelen om het gezond verstand in dit dossier te doen zegevieren.

Bron : Vlaams Belang.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/13/5099
Geplaatst : 15:40 5/09/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.




© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.