Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926648





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Inspecteurs Wonen Vlaanderen onbevoegd inzake elektrische installaties-Update1
01 september 2013
Woning Limburg houdt fraude met huursubsidie in stand. Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.185.800
Lanaken 01 september 2013

Freya Van den Bossche voor schut gezet

--- Update 1 10:38 2/09/2013
Klachtenambtenaar niet aanwezig.
Wie via het nummer 02 553 82 85 de klachtenambtenaar Dirk Vanderborght van Wonen Vlaanderen denkt te bereiken, krijgt één van de onvriendelijke ambtenaren aan de lijn die geen van allen hun naam zeggen. Vrijdag 30 augustus werd verzekerd dat meneer Vanderborght maandag 2 september aanwezig zou zijn maar dat was niet het geval. De ambtenaar die weer haar naam niet zei, vroeg om een e-mail te zenden, daarmee zijn ze er vanaf, afschepen is de grote specialiteit van de ambtenaren. We hebben een e-mail gestuurd en zijn benieuwd wat ze gaan antwoorden.

Verklikt.
We vestigen er ook nog eens de aandacht dat de inspecteur van Wonen Vlaanderen Rudiger C., tijdens een inspectie in Begijnendijk deze redactie als aanvrager van de inspectie bestempelde, terwijl dat de gemeente Begijnendijk was die dat op verzoek van het Parket te Leuven diende te doen. Die ambtenaar heeft zijn beroepsgeheim geschonden. De éne doet de ogen dicht voor inbreuken en de ander schendt zijn beroepsgeheim, het is daar echt een zootje bij Wonen Vlaanderen.
--- einde update 1

Op 26 juli 2013 komt inspecteur Jan V.A.van Wonen Limburg in Lanaken een woning inspecteren maar vergeet tijdens die inspectie zijn ogen open te doen voor een niet conforme en gevaarlijke elektrische installatie.Jan V.A. beschikt zoals al zijn collega's over een toestel dat kan zien of er aan een stopcontact met aardpen effectief ook een beschermingsgeleider is aangesloten,dat toestelletje noemt men een "Catex".Met zo'n toestel meet je evenwel niet of de installatie van een aarding is voorzien.De woning die inspecteur Jan te Lanaken heeft onderzocht heeft geen aarding,de inspecteur sloot ook de ogen voor diverse stopcontacten met aardpen waarop geen aarding was aangesloten,ook voor elektrocutiegevaar sloot de inspecteur de ogen.

Fraude.
Indien inspecteur Jan.V.A. een correct verslag had opgemaakt, dan had het eindresultaat een score gehaald van meer dan 15 strafpunten. Dat wil zeggen, dat de woning als ongeschikt dient geadviseerd te worden en voor die woning nooit huursubsidie kan worden toegekend terwijl dat al meer dan vijf jaar het geval is. Wij beschuldigen Wonen Limburg aldus de fraude door het onrechtmatig toekennen van huursubsidie in stand te houden. Morsum Magnificat heeft Dirk Pairoux de Adviseur ongeschiktheid daarover aangesproken, maar die is woest en gooit de tefoon in. Toch neemt Morsum Magnificat geen letter terug van wat we gebracht hebben.

Niet bevoegd.
In het Koninklijk Besluit van 10 maart 1981 is in artikel 275 bepaald dat enkel erkende organismen die bevoegd zijn om elektrische installaties te keuren, dat ook mogen doen. BELAC is de dienst binnen de FOD Economie die geacht is om toezicht te houden op de correcte werking van die organismen, of dat gebeurt, is weer een andere vraag. De inspecteurs van Wonen Vlaanderen zijn niet bevoegd om in hun verslagen te beslissen over de conformiteit van de elektrische installatie en hun "indicatie" is van generlei waarde omdat ze doodeenvoudig niet bevoegd zijn.

Heel simpel.
De minister moet alle Catex toestellen van de inspecteurs afnemen, de inspecteurs moeten zich niet inlaten met het beoordelen van elektrische installaties, zij moeten gewoon nazien of de wet van 10 maart 1981 -en eerder- gerespecteerd werd. De elektrische installatie moet gekeurd -of herkeurd- zijn, dat staat in artikel 271 van het AREI. Als dat keuringsverslag er niet is, dan moet de inspecteur gewoon 15 strafpunten toekennen. De woning moet dan de facto door de burgemeesters als ongeschikt worden verklaard.

Ogen gesloten.
Bij de keuring te Lanaken heeft de inspecteur van Wonen Vlaanderen bewust de ogen gesloten om geen strafpunten te moeten toekennen, indien hij dat wel had gedaan, dan was het resultaat van zijn verslag hoger dan 15 strafpunten, minstens 28 strafpunten geweest en dan had hij moeten adviseren om dei woning ongeschikt te verklaren en dan heeft SVK Maasland een probleem! Deze redactie kan aan een recente keuring door een inspecteur Rudiger C. uit Leuven aantonen, dat daar wel 15 strafpunten voor een niet conforme elektrische installatie werden toegekend, in Lanaken dus bewust niet werd gekeken.

Weer politiek.
Er moet aan de Staatssecretaris van Energie Wathelet en Freya Van den Bossche van Wonen gevraagd worden om hier orde op zaken te stellen, de willekeur weg te werken.

Artikel n° 09/13/5095
Geplaatst op 20:37 1/09/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.