Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926359





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiek doe je om je eigen zakken en die van de vrienden te vullen en voor de macht.
25 augustus 2013
N-VA  en Vlaams Bleang op de barricade tegen zelfbediening traditionele partijen
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.177.700
Lanaken 25 augustus 2013

In een persbericht van 24 augustus 2013 trekt de N-VA van leer tegen een nieuwe bonus die de traditionele partijen in het kader van de akkoorden rond de staatshervorming, zichzelf uitkeren. Door de nieuwe akkoorden krijgen de partijen 8,1 mio euro meer dan voordien. Besparen betekent voor de regering Di Rupo nóg meer in eigen zakken steken.

Ben Weyts :
Op 21 april verklaarde Wouter Beke fier dat, dankzij de traditionele partijen en hun hervorming van de Senaat "voor het eerst in de geschiedenis het aantal parlementsleden met 20% verminderd wordt". Hij vergat er bij te zeggen dat ‘ter compensatie’ voor het eerst in de geschiedenis de federale partij financiering stijgt met 40 procent -van 20,2 naar 28,3 miljoen euro-. De ‘winst’ van de hervorming van de Senaat komt dus vooral ten goede aan de politieke partijen, niet aan de belastingbetaler. Nochtans staat minder parlementsleden gelijk aan minder personeel. Daarenboven is er voortaan geen rechtstreekse verkiezing meer van de Senaat en dus gaan de verkiezingsuitgaven van de politieke partijen fors naar beneden.

In eigen zakken.
De regering Di Rupo is er altijd als de kippen bij om de Vlamingen plat te belasten. Nu er eens wat bespaard kan worden op de overheidsuitgaven, steken de traditionele partijen het geld grotendeels in de zak van de politieke partijen, zegt de N-VA

Vlaams Belang : Vestzak-broekzak operatie.
Ook het Vlaams Belang is niet te spreken over de nieuwe regeling rond de partijfinanciering. Het verdwijnen van de rechtstreeks verkozen Senaat was nochtans dé gelegenheid bij uitstek voor de partijen om ook hun duit in het zakje van de besparingen te doen. Maar de Comori-partijen -de acht partijen die de Staatshervorming uitvoerden- hebben er niets beters op gevonden dan de partijdotaties te verhogen, via de verhoging van de variabele bijdragen voor de Kamer en een bijkomende forfaitaire dotatie van de niet eens rechtstreeks verkozen Senaat.

Schaamlapje.
Dat de werkingsmiddelen voor de fracties in de Senaat met 11 miljoen euro naar beneden gaan, is de logica zelf en dient enkel als schaamlapje om de financiële middelen voor de partijapparaten ruim uit te breiden. De werkingsmiddelen voor de Kamer zullen overigens “aangepast” worden aan de “bijkomende taken” die de Kamer krijgt. Met die kromme logica kan men morgen dan ook meteen de werkingsmiddelen van de fracties in het Vlaams Parlement gevoelig verhogen, want dat Parlement krijgt er ook een aantal bevoegdheden bij… Dat zal het Vlaams Belang in elk geval niet dulden.

Koehandel.

In tijden van economische crisis, waarbij aan de bevolking serieuze offers wordt gevraagd,  is deze koehandel ongehoord. Met had veel beter de partijdotaties die via de Senaat verlopen, gewoon afgeschaft. De Comori-partijen hebben echter in de eerste plaats aan zichzelf gedacht, en daarbij heeft vooral Groen –de zogezegde kampioen van de propere politiek– boter op het hoofd.
Dit heeft niets meer te maken met een transparantie. Het gaat hier om een schaamteloze vestzak-broekzak-operatie, aldus het Vlaams Belang.

Artikel n° : 08/13/5067
Geplaatst : 23:28 4/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

  


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.