Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926359

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
PZ HaZoDi in crisis : Wordt Morsum Magnificat de biechtstoel?
25 augustus 2013
Dan nog liever met Beckers dan met Pirard, klinkt het in koor.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.177.500
Lanaken 25 augustus 2013

De belangstelling voor het onderwerp HaZoDi blijft de bezoekers van deze website boeien. Met de regelmaat van een klok wordt de redactie gevoed met litanieën over de vierkante gang van zaken bij het bestuur van de PZ HaZoDi. Morsum Magnificat blijft pogingen ondernemen om reacties van de korpschef te bekomen, maar Philip Pirard verstopt zich achter Inne Driesen die de pen opnam.

Biechtstoel.
In een recente "post" wordt door personeel van HaZoDi weer steen en been geklaagd, wij willen u deze niet onthouden : Janneke -fictieve naam, red- is gisteren -23 aug., red- in een warenhuis Mieke -fictieve naam, red- tegen gekomen. Mieke vertelde aan Janneke dat de situatie sinds dat Beckers geen korpschef meer is, onder Pirard, tien maal erger is geworden. Iedereen hoopte dat er met een nieuwe korpschef verandering zou komen, maar helaas.

De schrik blijft.
Mieke zei ; niemand durft iets, iedereen is bang voor represailles. Janneke haalt aan dat iedereen zich samen zou moeten scharen tegen het huidige beleid en dat er dan verandering zou kunnen komen. Maar Mieke zuchtte "het is daar ieder voor zich". Uit de berichten die deze redactie bereiken, ook in de vorm van anonieme brieven, blijkt inderdaad dat er binnen HaZoDi dictatoriale structuren, autoriteit afdwingen, -maar dat was ook met Beckers het geval, red-. Toch bereikten ons al diverse keren berichten waaruit blijkt dat Beckers de voorkeur krijgt en niet Pirard. Het aantrekken van Calog personeel die steeds aan dezelfde karikaturen worden aangemeten, zetten kwaad bloed. Het is inderdaad een feit dat het vrouwelijk personeel rond Pirard zich op het internet in bedenkelijke kledij en houding in etablissementen toont, onder meer Dorien Baens. Dat ze in hun privé leven doen wat ze willen, maar hun escapades moeten niet zo nodig uitdagend op het internet worden geplaatst. Sommigen mogen op internet hun beklag niet maken, anderen mogen zich compromitterend, op het randje af van de goede zeden, tentoonstellen.

Situatie ernstig.
Pirard onderhandelt met Milquet via de VCLP -de vaste commissie voor lokale politie- om een aantal vergoedingen gewoon af te schaffen. Voor de maaltijdvergoedingen gebeurde dat al en over de afschaffing van de interventie permanentie vergoeding wordt gepraat. Uiteraard wordt daarover geklaagd. Pirard splitst een dienst af onder een andere naam en wijzigt de modaliteiten, zegt een andere bron ons. Een andere bron Marjan -fictieve naam, red-, weet van de verkeerspolitie dat men van plan is de motorvergoeding af te schaffen. Het is duidelijk, zegt die bron, dat de situatie ernstig is. Morsum Magnificat vraagt zich hier weer af waarom de vakbonden niet reageren, hebben de vakbonden allemaal een dubbele rol?

Integere politieman.
Een andere bron poneert aan deze redactie diens mening over Pirard, die voor Hilde Claes de ideale integere politieman is omdat hij voor Panorama overal te lande uitleg mag geven over vergoedingen en ook over de deontologie van de politie. Pirard zou alom geprezen worden hiervoor, dixit Hilde Claes.
Onze bron ziet het zo:
- Deze integere persoon is in PZ Sint Truiden al aangeklaagd wegens pestgedrag -zonder over de zaak CVDH te spreken, red-.
- Hij licht de VDAB en RVA op door extra gesco's aan te werven -de RSZPPO is daar nog niet mee klaar, red-.
- Hij liegt de politieraadsleden voor -waarvan sommigen zeggen "ik ga met Pirard geen ruzie maken, red-.
- Hij bevoordeelt zijn nimfen -recent voorbeeld de VIP arrangementen, red-.
- Hij stuurt duidelijk subjectieve mails rond waarin hij de klokkenluiders veroordeelt -waar is het recht van pas schuldig te zijn als het is bewezen-
- Hij laat enkel de lonen van 3 klokkenluiders vlak na Panorama bekijken door SSGPI, terwijl die van Beckers dienen te worden onderzocht
- Niet limitatief.

Houdt Pirard van "uitdagende vrouwen"
en past dat voor een korpschef?

Het is duidelijk dat korpschef ¨Philip Pirard voor zijn omgeving uitdagende vrouwen uitkiest, voorbeeld daarvan is zijn woordvoerster Dorien Baens die binnenkort wellicht promotie maakt ...
https://www.facebook.com/dorien.baens#!/photo.php?fbid=10201696867240662&set=a.4469590695088.185355.1149472372&type=1&theater
Dorien Baens is ook vaak onderwerp in aan deze redactie gestuurde berichten m.b.t. drankgebruik onder meer op de weide van Rimpelrock. De link hierboven wijst in dezelfde richting.

NVDR.
De informatie die ons anoniem bereikt wordt voor de gepubliceerde delen gecheckt. Van Pirard, Claes of diens woordvoerders, krijgen wij zelden of nooit reactie, we worden ook nooit van hun persberichten geïnformeerd. Nogal wiedes wij hanteren hun pen niet, Morsum Magnificat brengt "Ander Nieuws" dat hun journalisten niet mogen brengen.


Artikel n° : 08/13/5087
Geplaatst :15:35 25/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 augustus 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.