Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935641





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bilzen : Fraudecel vraagt aan Parket onderzoek naar mogelijke fraude door Arbeidsrechter -Em-.
07 augustus 2013
Getuige bevestigt de vondst van cash en ontduiking van successierechten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.159.500
Lanaken 7 augustus 2013

--- Wijziging 23:04 7/08/2013

Als Rechters -zelfs emeritus- een resem wetten aan hun laars lappen, denken dat zij onschendbaar zijn en zich door hun ambt onaantastbaar wanen, dan moeten zij er toch rekening mee houden dat er nog elementen zijn, zoals deze redactie, die dat aankaarten. Daarvoor moet je niet persé betrokken partij zijn, iets wat Parketten, om niets te moeten ondernemen, graag voorhouden.

Getuige bevestigt.
Het gaat hier over een vondst van 1,4 Bef aan cash spaargelden van een overleden -en andere- broers. Die vondst was wettelijk gezien voorwerp van successierechten maar werd vergeten om aan te geven. De dienst Registratie en Domeinen van Maasmechelen had geen zin om er iets mee te doen, "onvoldoende bewijzen" klonk het daar gemakshalve. Deze redactie onderzocht de zaak en vond de getuige die niet de énige was. Twee anderen waren ook getuige maar aangezien deze mochten delen in de pot, zwijgen zij uiteraard. De herkomst van het geld is quasi niet te achterhalen omdat de nog levende eigenaars van dat spaargeld, medisch gezien, niet meer aanspreekbaar zijn.

Fraudecel.
Enkele dagen geleden heeft de fraudecel van de Staatssecretaris John Crombez, die in bezit is van bewijsmateriaal, het Parket van Tongeren gevraagd om de zaak te onderzoeken. Of dat lastens een Rechter -Em- van dezelfde rechtbank zal gebeuren, is een andere vraag. Wolven in het bos bijten mekaar niet.

Geen alleenstaand geval.

In een andere zaak rond dezelfde Rechter -Em- heeft deze redactie ondertussen ook voldoende informatie verzameld om de man te verdenken van valsheid in geschrifte, maar ook dat zal het Parket van Tongeren dienen uit te zoeken. We hopen iets beter dan de zaak met het nummer TG.92.L8.100003/2011 rond dezelfde persoon die het Parket -onterecht- seponeerde. We hebben enkele dossiers in ons bezit waarvoor wij binnenkort aan de HR de vraag gaan stellen hoeveel maten en gewichten men bij dat Parket wel hanteert. Ook de aanbestedingsfraude door de Voorzitter en de Secretaris van het OCMW van Genk, waarvan wij alle details kennen, is één van die dossiers die het Parket van Tongeren laat liggen.

Ook aan Parket te Leuven.

Een ander dossier aangaande een gelijkaardige fraude werd aan het Parket van Leuven overgemaakt. Daar gaat het over een bekende familie uit Begijnendijk die het niet al te nauw nam met het aangeven van liggend geld na een overlijden, ze verdeelden eerst en pak geld onder de familie.

Artikel n° : 08/13/5068
Geplaatst : 13:12 7/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 augustus 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.