Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935641





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Autoalarm in de Pannestraat verstoort zondagrust-Update3
04 augustus 2013
Zondagse verhuisactiviteiten gefnuikt door defect of verkeerde manipulatie alarm.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.157.500
Lanaken, zondag 4 augustus 2013

--- Update 3 12:47 5/08/2013
Touring Wegenhulp.
Iets na twaalf uur daagt de pechdienst van Touring Wegenhulp op die, na een half uurtje wachten op de bestuurster, de panne binnen de vijf seconden had verholpen.



De "gast" die de auto vlak voor de zogenaamde panne bestuurde heeft dus duidelijk een stommiteit begaan.
--- einde update 3

--- Update 2 10:46 5/08/2013
Batterij?
Volgens de garagist, zou het kunnen, dat het batterijtje in de sleutel leeg was waardoor de computer verstoord is. Meestal is het met het plaatsen van een nieuwe batterij opgelost. Op onze vraag of het over een P.A.T.S. systeem gaat, wordt bevestigend geantwoord. P.A.T.S. is een passief diefstalsysteem dat toch al meer in opspraak was, daarover kunnen wij uit eigen ervaring spreken met een Chrysler 300M waarvan dat systeem het ook enkele keren liet afweten tot de computer diende vervangen ..... toen de garantie voorbij was!
--- einde update 2

--- Update 1 9:05 5/08/2013
Jeep overnacht.
Het alarmprobleem met de "Jeep" kon niet opgelost, mocht in de Pannestraat overnachten. Bij garage Bruyninckx te Hasselt kon men niet antwoorden op onze vraag of het over een structureel probleem gaat, "we bellen u terug, de mensen hier kunnen niet volgen" klonk het. Gelukkig staat de Jeep nu in de goede richting geparkeerd, gewoonlijk staat hij in overtreding, de bestuurder daarop attent maken helpt niet. In Lanaken slaapt de politie voor dat soort -en andere- zaken toch, nergens op letten, gewoon doen, ook op het verstoren van het rustig huurgenot van mensen op zondag letten ze niet.

Typisch Lanaken : nergens op letten, gewoon doen.


Foto links : Gewoonlijk wordt de Jeep in overtreding -tegen de rijrichting- geparkeerd.
Foto rechts
: Nu staat hij wel in de goede richting, maar vóór de in- uitrit van een woning. Gelukkig heeft de man die daar woont geen auto. Het getuigt van de mentaliteit van de bestuurders van het voertuig.

Bewoners van de Pannestraat ter hoogte van huisnummer 119, werden zondag iets na één uur geconfronteerd met het om de haverklap loeien van een alarm van de aldaar geparkeerde terreinwagen van het merk Jeep. De wagen werd even daarvoor, nadat ze -na zaterdag- ook op zondag zonodig spullen moesten verhuizen, geparkeerd.

Gebruiksaanwijzing.
Toen de bestuurster uit de Oude Baan te Opgrimbie wilde wegrijden, begon het alarm kabaal te maken, dat herhaalde zich gedurende minuten. Na enkele pogingen begon ze het instructieboekje door te nemen, maar het mocht niet baten. Het in en uitschakelen van dat vervelend lawaai heeft meer dan een half uur geduurd. Ze hebben het opgegeven en de Jeep achtergelaten. Na het verstoren van het rustig huurgenot van de overige huurders van het appartement -op zondag- en na het afleverden van spullen die kaderen in een verhuis, was het de beurt aan een groot deel van de straat om het loeien van de sirene te aanhoren. Een negentiger die in de woning woont waarvoor de auto geparkeerd stond, kwam toch ook poolshoogte nemen, zo niet was de man niet buiten gekomen.

Bestuurster kan autoalarm niet onder controle houden.



Eerst het rustig huurgenot -op zondag- van personen verstoren en later de helft van de straat door het niet onder controle hebben van een alarm in de auto. Een paar uur later komen ze terug en proberen het -tevergeefs- nog eens.

Intimideren.
Toen we de foto schoten van de rustverstorende Jeep kwam één van de omstanders meteen op ons af om te vragen of wij nu echt dachten dat het alarmgeloei om te pesten was! Als journalist zou je niet eens een auto die de rust verstoort mogen fotograferen zonder dat je daarvoor geïntimideerd wordt. Hoe klein is de mentaliteit in Lanaken eigenlijk. Uiteraard heeft dat op ons werk geen enkele invloed, integendeel, nu brengen we op de koop toe nog een artikel ook. Het gaat over bezoekers van huurders van een illegaal opgetrokken appartement in de Pannestraat.

Artikel n° 08/13/5065
Geplaatst op 14:52 4/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  

Laatste update ( 05 augustus 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.