Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935641





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Yvan Van de Cloot al maanden geleden voor politieke maffiapraktijken gewaarschuwd.
03 augustus 2013
Morsum Magnificat mag niet op de perslijsten van Crevits en C°
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.155.700
Brussel / Lanaken 02 augustus 2013

Tijdens de talrijke lezingen over dito onderwerpen heeft deze redactie zich meerdere indrukken kunnen vormen over econoom Ivan Van De Cloot, we hebben het nu over Itinera Institute. Dat die econoom vaak geen blad voor de mond neemt, is een feit, dat men in dit land zijn mening niet mag zeggen, is dat ook. Dat Itinera écht politiek onafhankelijk is, geloven we niet. We weten dat haar hoofdsponsor Bart Verhaegge -de man achter Uplace- is en dan hebben we wel een politieke kleur. Binnen Itinera hebben wij nog meer medewerkers van Open Vld strekking gezien, zoals Ruth Lambrechts die Open Vld OCMW Raadslid is in Bilzen, dat Itinera politiek actieve mensen in dienst neemt vinden we een schending van het onafhankelijkheidsbeginsel. Het is met die Ruth Lambrechts dat wij over OCMW zaken dan ook in de clich gehangen hebben en onze interesse bij Itinera op een laag pitje hebben gezet. Ruth Lambrechts was immers bij evenementen quasi altijd het gezicht van Itinera en het hulpje van Gerda Van De Plas.

Om dit artikel te kunnen begrijpen
moet je eerst Knack n°31 van deze week lezen.


Dreigingen
In Knack van deze week heeft Ivan Van de Cloot het over de exportmissie waar bij die gelegenheid door Kris Peeters en Hilde Crevits dreigende uitspraken werden gedaan aan het adres van zij die het ACW nog in opspraak zouden brengen. Die uitspraak in Knack luidt als volgt "op de exportmissie in Houston vertelde een topminister aan de journalisten dat iedereen die kritiek had gegeven op het ACW, één voor één zouden worden aangepakt". Daar werd nog aan toegevoegd dat hij, dat zeggende, van diens hand een revolver maakte en schoot.

                Journalisten : " ons werk is niet dat we de mensen geven wat
                    ze willen, maar dat wij beslissen wat ze moeten krijgen
".


Journalisten.

Kris Peeters en Hilde Crevits waren de betrokken politici bij die exportmissie en alhoewel hun naam in het artikel niet wordt genoemd, voelden de twee Vlaamse ministers zich toch aangesproken. Zij reageerden als volgt "zij ontkennen en stellen dat geen haar op hun hoofd eraan denkt om een journalist ooit het zwijgen op te leggen", einde citaat in de gazet van Limburg. Welke naïeveling gelooft er dat de journalisten die op hales- en anders missies mogen meereizen de pan van hun broodheren niet vasthouden? Jawel de journalistiek krijgt jaarlijks zo'n miljoen euro van de politiek, ook de RvdJ -Raad voor de jurnalistiek- krijgt elk jaar 285.000 euro om de pen van de journalisten in opdracht van de politiek en de justitie te controleren!!


Hilde Crevits, een valse CD&V kat, is hier in het Vlaams Parlement in gesprek met Kris Peeters, Peeters is de Vlaams minister- president die tijdens minuten durende interviews zonder één keer te verpinken kan blijven liegen.

Journalisten versus de Bilderberg groep.
In het boek " De ware geschiedenis van de Bilderberg conferentie" lezen we op pagina 40 "Journalistieke hoeren " de volgende passage "... ons werk is niet dat we de mensen geven wat ze willen, maar dat wij beslissen wat ze moeten krijgen". Die uitspraak werd gedaan door Richard Salant een gewezen bestuursvoorzitter van CBS nieuws. Als de minister weer op missie vertrekt en er mogen journalisten mee, dan moet je wel heel erg naïef zijn om te geloven dat de politicus in kwestie niet de pen van de betreffende journalisten hanteert. Een journalist die tijdens een persconferentie één kritische vraag durft te stellen, mag de volgende keer wellicht niet meer komen.

Crevits zocht fotograaf.
Hilde Crevits is zéker persgeil, onlangs was zij tijdens de viering van enkele politici op zoek naar een fotograaf, maar die was er niet meteen en Morsum Magnificat die daar ook rondliep, had Crevits uiteraard niet nodig. Morsum Magnificat mag bij de CD&V niet -meer- op de perslijsten, daar heeft Jo Vandeurzen voor gezorgd, de reden daarvan is dat wij zijn politieke CD&V vrienden in Genk te hard hebben aangepakt.

Ons besluit.
Ivan Van De Cloot besluit als volgt : Ik heb in dat interview in Knack zaken gezegd, maar er zijn weinig mensen die echt weten wat daar geweest is, maar er wordt wel snel geoordeeld, zo gaat dat. Mijn punt is
gemaakt en ik ga mij met die materie niet langer bezig houden. Nu is het aan anderen die een verantwoordelijkheid hebben in deze materie om daar een rol in te spelen. Dit is een boodschap "ik heb al veel gedaan, maar hier stopt het" doelend om dat aan te brengen in Knack. Ivan heeft ook reserves over de berichtgeving in De Standaard omdat de journalisten partijdig zouden zijn. Het is spijtig, dat Ivan Van De Cloot niet weet dat ze dat allemaal zijn, ik verwijs daarvoor ook naar hier boven "En gij gelooft dat".


Ivan Van De Cloot tijdens een debat met Frank Vandenbroucke -sp.a-

Gewaarschuwd.
Bij herhaling hebben wij tijdens bijeenkomsten en gesprekken, Ivan Van De Cloot gewaarschuwd "wie kritiek durft te spuien zal daarvoor de rekening gepresenteerd krijgen". Morsum Magnificat heeft daardoor al zóveel rekeningen gepresenteerd gekregen, dat we die nooit kunnen -en zullen- betalen, óók al komt de deurwaarder, vergezeld van de sterke macht, elke dag. We zullen moeten afwachten of Itinera in haar "denken en doen" écht onafhankelijk is.   
  
Politiek.
Beide CD&V ministers wassen uiteraard hun handen in onschuld. Wij kennen de drie partijen, Peeters, Crevits en Ivan Van De Cloot, maar wij geloven Ivan, politici mag je nooit geloven of ernstig nemen en het is alleen als het koud is, dat ze hun handen in eigen zakken steken, anders zitten ze in die van u. Ivan Van De Cloot kan nu ook -zoals van De Standaard- zeggen dat wij partijdig -anti CD&V- zijn, maar dat klopt niet, het gaat over poneren van een mening, dat is een fundamenteel recht waaraan wij nooit zullen verzaken. 

Artikel n°: 08/13/5064
Geplaatst op 9:24 3/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 augustus 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.