Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926362





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bpostbank Lanaken bij storting op eigen rekening : Wat is uw geboortedatum?
31 juli 2013
Derde dossier over schending van de privacy ingediend.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.152.700
Lanaken 31 juli 2013

Wie in het postkantoor van Lanaken – Stationstraat - een storting op eigen rekening wil doen en samen met het geld, de bankkaart van de betreffende rekening afgeeft, krijgt door de bediende via de omroepinstallatie  de vraag "wat is uw geboortedatum". Men moet weten, dat de luidspreker aan het loket richting wachtzaal voor het publiek voldoende hard klinkt, dat iedere aanwezige die daar staat te wachten, de vraag en uiteraard ook het  antwoord kan horen. Wat hebben omstanders zaken met uw geboortedatum en andere persoonlijke informatie? Dit is zonder meer schending van de privacywet van 8 december 1992.

Schending van de privacy.

Vandaag wilde de loketbediende Graziëlla enkel de geboortedatum weten, maar het gebeurt ook, dat men méér van de klant wenst te weten, zoals het telefoonnummer. In bepaalde gevallen worden zelfs namen en  adressen via de geluidsinstallatie uitgewisseld. "Het Volk" heeft natuurlijk niet door, dat diens privacy hier met de voeten wordt getreden. Door deze verregaande arrogantie wordt informatie -waarmee anderen geen zaken hebben- openbaar gemaakt. Als Bpost bank zelf de gegevens via de luidspreker niet vrijgeeft, werkt zij dat in de hand door het door de klant te laten zeggen. In Lanaken is er op de vloer vóór de loketten, zoals op vele plaatsen  ook geen gele streep getrokken zodat bezoekers op afstand dienen te blijven. 
 
Geboortedatum.
Het handelde op 30 jul
i over het storten van cash geld op de rekening van een firma. Met de bankkaart heeft de bediende blijkbaar niet voldoende en ze wil de geboortedatum van de kaarthouder weten, informatie die  zij wegens de schending van artikel 1 van de privacywetgeving niet krijgt. Wie zich om welke reden dan ook een half uurtje in het postkantoor van Lanaken kan ophouden, komt zéker namen, telefoonnummers, adressen en andere gevoelige informatie over personen te weten. De loketbedienden stellen aan de klanten vragen waarmee omstanders niets te maken hebben. Anderen met minder goede bedoelingen kunnen met die informatie  misschien op een idee komen. Het is en blijft in ieder geval een schending van de privacy, er zal dan ook een nieuw dossier in die zin worden ingediend.

Opvragen EID niet vanzelfsprekend.
In Lanaken wil men voor bewerkingen op de rekening van Bpost bank steeds de identiteitskaart en niet de betreffende bankkaart, maar nooit heeft Bpostbank Lanaken aangetoond dat zij door het Sectoraal Comité van  het Rijksregister een toelating hebben ontvangen. Bijgevolg is niemand verplicht diens paspoort te overhandigen, er is de paspoortwet uit 1983 en uitzonderingen maar dan met een toelating van dat sectoraal comité en die toelating kunnen ze in Lanaken niet laten zien.

Artikel n° : 07/13/5057
Geplaatst : 8:26 31/07/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 31 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.