Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926362





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Burgemeester geef die mevrouw een fluovest of een GAS boete.
30 juli 2013
Straatruimer brengt zichzelf en anderen in gevaar.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.152.000
Lanaken 30 juli 2013

Over de veiligheid daar spreekt de burgemeester in Lanaken zeer graag over, toch is het er zeer onveilig, vraag het maar eens aan de winkeliers en het is lang niet alleen op het vlak van inbraken.  Ook de openbare elektriciteitsnetten betekenen op veel plaatsen een gevaar voor personen en goederen door het risico van overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie.


Straatruimer.
Een ander onveilige situatie wordt gecreëerd door een bewoner die elke dag minstens vier keer de stoep en de straat inspecteert op de aanwezigheid van twijgjes, takjes, dennenappels, papiertjes, grassprietjes en andere minuscule organische of anorganische stoffen. De persoon begeeft zich dan ook met de regelmaat van een klok tot midden op de straat om daar een grassprietje of een twijgje te recupereren.

Gevaar.
Het komt er in feite op neer dat die persoon niet occasioneel, maar systematisch de straat ontdoet van zwerf en ander vuil zonder een fluovest te dragen. Gemeenten promoten overal het dragen van een fluovest, hun slogan daarbij is "In het huidige verkeer is het immers zeer belangrijk om gezien te worden" en verder "Eigenlijk zouden we allemaal dit vestje mogen dragen als we op straat komen als voetganger of als fietser. En dit kan het best als we als ouder het voorbeeld willen geven". In casu is het zeker nodig dat de persoon die zich gebogen op de straat begeeft, het aankomend verkeer dus niet ziet, zelf door de fluovest door automobilisten gezien wordt. Bovendien is er op die plaats van de weg tussen Lanaken en Zutendaal een bocht in de straat waardoor automobilisten plotseling geconfronteerd worden met een persoon die in gebogen houding een hindernis vormt.

Zelfs tippelaarsters.
In "Skynet nieuws" lezen we dat in Spanje zelfs tippelaarsters gesommeerd worden om een fluovest te dragen. We plaatsen hier met een knipoog naar de Lanakense straatruimer, de link naar dat artikel
http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/dossier/718011/wie-tippelt-moet-fluovest-dragen.

Mobiliteit Lanaken.

Op diverse websites van gemeenten vinden we, voor wie zich op de openbare weg begeeft, meerdere aanbevelingen omtrent het dragen van fluovesten. Daarom polsen we over het bestaan van een gemeentelijk reglement in Lanaken. Volgens de Urbain Bringmans "dragen die van ons" doelend op de personen van de gemeente Lanaken die zich voor opdrachten op de openbare weg begeven, allemaal een fluovest, dat niet doen is levensgevaarlijk, zegt Bringmans.


Links : Gebogen en zonder te kijken quasi midden op de straat - Midden : op voorbijrijdende auto's
moet je niet letten   Rechts : Auto komt rakelings voorbij maar ook dat kan de straatruimer niet deren.
Lanaken moet hier een GAS boeten uitdelen. Of anders moeten andere middelen gebruikt worden, die persoon is een gevaar voor zichzelf en anderen. Omdat ze een gevaar was voor zichzelf en anderen werd onlangs door Dr Stroeken de politie naar een bewoonster van Lanaken gestuurd, de politie vorderde dokter V. uit Houthalen en vervolgens bracht de politie van Lanaken de -jonge- dame voor collocatie naar Munsterbilzen.

Preventieadviseur.
Bringmans verwijst naar de preventieadviseur Colette Meers die daar wel degelijk toezicht op uitoefent en maandelijks die mistoestanden aan het College rapporteert. Colette is de vrouw van gewezen Schepen van Openbare Werken van Lanaken Roland Baldewijns, die het niet nodig vond om na uitdrukkelijk verzoek van de betrokken bewoners, de loshangende kabel in de Kasteelstraat door Infrax te laten herstellen. Wie meldingen heeft omtrent mobiliteit in Lanaken kan dat melden aan .


Mobiliteit Lanaken beaamt.
De dienst mobiliteit en Colette Meers moeten dringend hun veiligheidsbeleid ook in de praktijk toepassen. In de Pannestraat staan er met de regelmaat van een klok auto's op de stoep geparkeerd, onder meer aan de Pannestraat 113 waar sinds 2009 een bedrijf is gevestigd. Dat er bij de gemeente voor die eengezinswoning en dat bedrijf een bestemmingswijziging is gebeurd, lijkt niet voor de hand liggend. Het is zeer vreemd dat zij die iets verkeerd doen, in casu en de facto anderen in gevaar brengen, op de koop toe ongemoeid gelaten worden. Het is nóg vreemder dat zij die daar opmerkingen over maken, met de vinger worden gewezen, gediscrimineerd en ergo bedreigd worden. Morsum Magnificat weet daar alles van.  http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5284&Itemid=2

Artikel n° : 07/13/5056
Geplaatst : 9:43 30/07/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur -te?- Lastig met techniek en veiligheid.

Laatste update ( 30 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.