Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926363





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Luc Dhoore moet nog wachten op een uitspraak van de Genkse Vrederechter-Update1
23 juli 2013
Dokter May A. aan haar vijfde advocaat toe, die voor de zitting niet opdaagde.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.143.600
Genk / Lanaken 23 juli 2013.

--- Update 1   17:06 23/07/2013
Toch opgeroepen.
Het moet dus blijken dat Yves Daenen de zaak tussendoor moet opgeroepen wat ons moet ontgaan zijn. Soms worden de gesprekken met een zachte toon gevoerd zodat ze in de zaal, zelfs voor een openbare zitting, moeilijk, of zoals nu blijkt niet te horen zijn. Zowel de -vervangende- Vrederechter als de advocaat weten dat wij in de zaal zitten en als zij kunnen beletten dat wij iets opvangen, zullen ze het niet laten. Aangezien de advocaat van de tegenpartij niet is komen opdagen, werd beslist om ze uit te stellen tot 3 september 2013.

Geen "fishing expedition".
Omtrent het feit, dat meester Daenen diens openstaande boekentas en daarnaast het dossier Dhoore / Arnoat in de zaal onbeheerd achterliet, zegt meester Daenen dat wij een de "Fishing expedition" methode toepassen om toch maar iets te vinden. Uiteraard klopt dat van geen kanten, trouwens gaat ook die vergelijking die in het strafrecht van toepassing is, niet op. In de "operatie Kelk" werd dat wel toegepast en daardoor de in beslagnames ongeldig verklaard. 
--- einde update 1

Het geding tussen Luc Dhoore en diens voormalige huurster, dokter May A., zou vandaag door de vakantiekamer van het Genkse Vredegerecht worden behandeld. May A. heeft ondertussen al haar vijfde advocaat uitgekozen, recent klikte het niet met advocaat Paque uit Borgloon, noch Exelmans uit Diest. Vandaag daagde haar nieuwe advocaat René Van Cleynenbreugel uit Tienen niet op, blijkbaar had de advocaat de zitting uit het oog verloren, ook dokter May daagde niet op.

Conclusies.
Meester Daenen van Omnius had er zo te zien toch op gerekend dat de zaak, nadat ze op 26 juni werd uitgesteld, vandaag zou behandeld worden. Maar de nieuwe advocaat van de dokter daagde niet op, de Vrederechter riep ze ook niet op. Bij het einde van de zittingen om  elf uur wilden wij van de Vrederechter weten of de zaak nog behandeld werd, maar deze wist onze vraag goed te ontwijken. De nieuwe advocaat van May A., die nog maar pas werd aangesteld, moet nog besluiten opstellen en dat zal volgens art. 747 moeten gebeuren. Wat heeft de advocaat belet om naar de zitting te komen en met de tegenpartij conclusietermijnen te bedingen? De advocaat was de zitting gewoon vergeten!!

Advocaat minstens nonchalant.
Er werd gedurende een half uur een zitting gehouden in de Raadkamer van het Genks Vredegerecht waarbij advocaat Yves Daenen -Omnius- aanwezig was. Ongepast en verregaand onachtzaam is dat meester Yves Daenen zijn boekentas al die tijd met openstaande klep op de publieksbanken achterliet -bewijs in ons bezit-. Ergo, vlak naast die boekentas lag ook het dossier en poststukken bestemd voor May A., bovenaan een brief afkomstig van het ZOL. Meester Daenen zou moeten weten dat hij zijn boekentas en dossier niet zómaar in een openbaar voor het publiek toegankelijk lokaal mag achterlaten. Bijkomend bezwaar is dat, gezien de verlofperiode, er op dat moment slechts één persoon in de zittingzaal aanwezig was. De Genkse advocaten denken zich blijkbaar alles te mogen veroorloven, wij hebben nog nooit gezien dat advocaten zó nonchalant te werk gaan.

Artikel n° : 07/13/5047
Geplaatst : 12:30 23/07/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 24 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.