Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926363





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiedorp ook dit jaar aanwezig tijdens Nationale feestdag.
19 juli 2013
Eerste editie van educatief spelboekje voor alle deelnemers familiespel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.140.000
Brussel / Lanaken 19 juli 2013.

Naar jaarlijkse gewoonte is ook dit jaar de geïntegreerde politie tijdens de Nationale feestdag weer aanwezig te Brussel, niet alleen om te waken over de veiligheid maar ook met een politiedorp.

Diverse activiteiten.

Het is al voor de twaalfde keer dat het politiedorp op het Poelaertplein staat en worden hun activiteiten voorgesteld aan de bezoekers. Zo zijn er onder meer :
- Jong en oud kan er deelnemen aan het spel "Mijn job bij de politie" van de politiezones des Collines en Ronse en de Dienst public relations en protocol van de federale politie. Op het politiedorp moeten de spelers allerlei opdrachten vervullen om, dankzij verschillende tips op de standen en hun eigen instinct, hun graad en functie bij de politie te ontdekken.
- Wie geïnteresseerd is in een job bij de politie kan terecht bij de Directie van de rekrutering en de selectie.
- Bij de Dienst hormonen van de federale politie kan je je bewust worden van de gevaren bij het gebruik van doperende middelen.
- In samenwerking met de Nationale Bank tonen leden van de Centrale dienst voor de bestrijding van de valsheden je hoe je makkelijk een echt biljet herkent.
- Het museum van de geïntegreerde politie stelt tentoon over de 75ste verjaardag van het Koninklijk escorte te paard. Kinderen kunnen er ook een spel spelen over dieren en politie. Het museum stelt ook een oude Porsche tentoon die in de jaren ’70 door de speciale wegpolitie -WPR- gebruikt werd als interceptie voertuig.
- Bezoekers kunnen zich laten fotograferen op een motor, een politiepaard, dicht bij een helikopter of tijdens een demonstratie van een sproeiwagen. Ze kunnen ook politiehonden zien. Voor de durvers is er de tuimelwagen, een crashtest of een deathride vanaf het dak van de Arbeidsrechtbank.
- Andere diensten die hun werk uiteenzetten: de Technische en wetenschappelijke politie -ze tonen hoe na een inbraak sporen worden ontdekt en opgenomen-, de Luchtvaartpolitie, de Spoorwegpolitie -geven in een oude tram uitleg over hun taken-,… en nog veel meer.

Spelboekje.

Ieder kind dat deelneemt aan het familiespel krijgt bovendien een spelboekje boordevol puzzels, weetjes, kruiswoordraadsels, kennisvragen enz., zodat ouders hun kinderen tijdens de weg naar de vakantiebestemming op een educatieve manier bezig te houden en bovendien kunnen de kinderen op een speelse, creatieve manier kennis maken met de politie en haar verschillende taken.

Plaats van afspraak : 21 juli vanaf 10 uur op het Poelaertplein.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds 
 
Artikel n°: 07/13/5043
Geplaatst : 14:25 19/07/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.  
  

Laatste update ( 19 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.