Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935886





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Vera Vrancken terug op de werkvloer-Rechtzetting1
04 juli 2013
Duimen draaien en meteen een confrontatie met Beckers.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 2.124.300
Hasselt / Lanaken 4 juli 2013

Rechtzetting  11:58 5/07/2013
Patrick Maes is niet de schoonbroer van gewezen politieraadslid Marleen Willems, maar er zou op diens dienst wel iemand werken die wel de schoonbroer is van Marleen.

Eerst melden bij dokter,
Het is toch merkwaardig, dat de HINP aan Vera Vrancken de opmerking plaatste, zich de vraag stelde, of zij alvorens te komen werken, zij niet eerst naar de arbeidsgeneesheer diende te gaan? Het is vreemd, dat die HINP die ter plekke beweert totaal neutraal te zijn en de wet strikt wil respecteren zich dat zonder voorbereiding liet ontvallen, waren ze dus toch, in tegenstellling tot wat ze beweerden, op de hoogte van de komst van Vera? Is het de taak van HINP dat aan Vera diets te maken?
--- einde rechtzetting.

--- Update 2 22:53 4/07/2013 
Heeft NSPV een dubbele agenda?
Morsum Magnificat heeft aan Gert Cockx van de NSPV een reactie gevraagd op de gebeurtenis van vandaag, wij die er zowel om 7 uur als als om half twaalf waren kunnen als buitenstaander vrij oordelen, wat voor de NSPV duidelijk moeilijker is. Wie weet zijn Pirard en Beckers óók lid van die vakbond?, Beckers is het in ieder geval geweest! Het is zeer vreemd, dat Gert Cockx oordeelt over de aard van het bureaumeubel van Vera Vrancken terwijl deze de foto's die daarvan bestaan niet gezien heeft. Moeten we twijfelen aan de objectiviteit van de NSPV? Is er een dubbele agenda?

Verhoorlokaal.

In het verslag van de NSPV is er volgens Vera Vrancken geen gewag gemaakt van het feit, dat Vera Vrancken nadat zij zich om 07:10 uur aan de Thonissenlaan 15 had aangemeld en door HINP Patrick Maes werd te woord gestaan, twaalf minuten in een verhoorlokaal diende te wachten omdat er aan de Thonissenlaan 70 pas om half acht iemand aanwezig zou zijn. HINP Patrick Maes is de schoonbroer van Marleen Willems een bekende van Vera Vrancken toen Marleen Willems nog politieraadslid was en dat ook spanningen had veroorzaakt. De reden dat Vera daar post diende te vatten en niet vóór het kantoor van Pirard mocht wachten diende gezocht in het feit dat men niet het risico wilde nemen dat anderen mogelijk op de komst van Vera Vrancken zouden reageren, dat is in het verleden óók het geval geweest. Er werd zelfs in december 2011 een protestteam opgezet en het stressteam van de Federale Politie heeft daar zelfs zonder de aanwezigheid van Vera aan meegewerkt.


4 juli 2013 om 07:12 Vera in het verhoorlokaal aan de Thonissenlaan 15

Strijdig met de wet.

Het komt ons over, dat de werkgever PZ HaZoDi vandaag strijdig handelde met art.20 van de wet betreffende de arbeidsovereenkomsten van 3 juli 1978, dat zegt : " De werkgever is verplicht :
  1° de werknemer te doen arbeiden op de wijze, tijd en plaats zoals is overeengekomen, inzonderheid, zo de omstandigheden dit vereisen en behoudens strijdige bepaling, door de voor de uitvoering van het werk nodige hulp, hulpmiddelen en materialen ter beschikking te stellen;
  2° als een goed huisvader te zorgen dat de arbeid wordt verricht in behoorlijke omstandigheden met betrekking tot de veiligheid en de gezondheid van de werknemer en dat hem bij een ongeval de eerste hulpmiddelen verstrekt kunnen worden ".
Art.22 : Art. 22. De werkgever is aansprakelijk voor het gebrekkig werk, te wijten aan de slechte hoedanigheid van de door hem geleverde grondstoffen, gegevens, gereedschappen of apparatuur.

Het HaZoDi probleem.
Uit een risicoanalyse opgesteld door een externe dienst voor preventie en bescherming van november 2010 worden ondermeer volgende resultaten bekend :
-  Gebrek aan inspraak 76,65%
-  Gebrek aan vaardigheidsbenutting 76,19%
-  Rolconflict 74,85%
- Gebrek aan steun directe leidinggevende 60,12%
" ... de medewerkers ervaren weinig steun van hun directe leidinggevende. Men voelt zich niet gewaardeerd door de directe leidinggevende en men kan hen niet om hulp vragen wanneer dat nodig is".
In dat verslag van 23 pagina's staan er een resem feiten waardoor Lou S. in feite diens conclusies zou moeten trekken. deze man was niettemin vandaag aanwezig tijdens het onderhoud tussen Pirard en Vera Vrancken. Het is uitgerekend ook Lou S. die weigerde een pestklacht op te stellen. Dat het NSPV uit dat Arista verslag en eerder dat van Deloitte & Touch van 8 oktober 2002 geen conclusies heeft getrokken doet deze redactie ernstig twijfelen over de rol van het NSPV in deze en andere affaires binnen HaZoDi, de NSPV moet een dubbele agenda hebben.
--- einde update 2

--- Update 1  13:42 4/07/2013
Boek lezen.
Deze keer was Pirard op afspraak, maar hij liet zich door drie voor Vera geen onbekende personen bijstaan; Inne Driesen, Lou Swartele, Jos Massonet, waarover in het boek nog wat uit de doeken wordt gedaan. Vera en de NSPV afgevaardigde hadden dus af te rekenen met een overmacht in aantal. Philip Pirard blijkt geen probleem te hebben met het feit dat Vera Vrancken in een gebouw wordt geplaatst waar haar pester Michel Beckers de scepter zwaait en Vera Vrancken op 13 januari 2010 éénzijdig de bons gaf zonder akkoord van hogerhand. Philip Pirard heeft evenmin poolshoogte genomen van de staat en de aard van het kantoor waar Vera gedeporteerd werd. Op de vraag welke taken Vera dient te vervullen zei Pirard dat hij een boek zou brengen.

Geen Pirard.
Andermaal hebben wij getracht om de korpschef aan de telefoon te krijgen, het is van hem dan ook kinderachtig om ons brieven te schrijven met "gebleit" dat wij hem niet vooraf contacteren zodat hij zijn waarheid vóór publicatie kan poneren.
--- einde update 1 

Korpschef Pirard komt seffens om half twaalf
aan de Thonissenlaan 15 Vera Vranken toespreken ...


Vera Vrancken heeft zich deze morgen om zeven uur, vergezeld van een afgevaardigde van de NSPV, aan de Thonissenlaan 15 aangeboden om haar werk te hervatten, maar zó simpel ligt dat bij HaZoDi niet. Ze werd ontvangen door HINP Patrick Maes, maar verder ontbrak elke instructie. Korpschef Pirard was elders in vergadering maar zou om negen uur aanwezig zijn.


Vera wordt terug in haar "hokje" aan de Thonissenlaan 70 gestopt onder de hoede van Beckers. Wordt Thonissenlaan 70 de strafkolonie van HaZoDi?  Beckers opende de deur en zei laconiek tegen Vera "Voor wat is het"?

Confrontatie.
Vera werd naar haar oude werkstek aan de Thonissenlaan 70 gestuurd waar zij diende aan te bellen. Onvoorstelbaar, maar waar, de deur werd geopend door portier van dienst Michel Beckers die aan de Thonissenlaan 70 de dienst uitmaakt. Het is een ongelooflijke blunder van de organisatie van HaZoDi om Vera Vrancken te werk te stellen in een omgeving waar Michel Beckers de baas is, idioter kan echt niet. Vera Vrancken zit momenteel, tot wanneer de korpschef komt opdagen, met de duimen te draaien. Pirard daagde om negen uur niet op, het zou half twaalf worden. We merken nog op dat tijdens de zitting van de Raad van State, de advocaat van HaZoDi beweerde -dus loog- dat Michel Beckers zeker niet in de werkomgeving van Vera Vrancken zou komen.

Meer volgt.

Artikel n° : 07/13/5020
Geplaatst : 10:00 4/07/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 05 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.