Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VLD- Vivant Congres Open Samenleving op de Heyzel te Brussel
10 februari 2007

Amendementen op de Open Samenleving van VLD'ers in een lijvig document


Bezoekers website Morsum Magnificat : 200.100

Betekom / Heyzel 10 februari 2007.
De toeloop van de deelnemers voor het VLD / Vivant congres aan het Belgi?plein te Brussel (Expo) komt rond 09.30u stilaan op gang, maar start met een half uur vertraging.

Goedgekeurde  Resolutie 1 :  De open samenleving.
De VLD  kiest resoluut voor een open samenleving. Een samenleving waarin elk individu zoveel mogelijk kansen krijgt om zijn leven uit te bouwen. Niet om ten koste van anderen zichzelf te realiseren, maar om op een verantwoordelijke manier bij te dragen tot die open samenleving. Een open samenleving benadert de mens niet alleen als deel van een groep, maar in de eerste plaats als individu, elk met zijn eigen identiteit. Daarmee moet het beleid ten volle rekening houden. Een echt vrije samenleving heeft nood aan sterke verenigingen. Het beleid moet daar rekening mee houden mits respect voor het klimaat van de politiek.
Een open samenleving is niet doordrongen van angst, maar gaat de uitdagingen aan, kiest voor vernieuwing en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Goedgekeurde  Resolutie 2 :  Actieve mensen.
De globalisering en de horizontale economie scheppen nieuwe kansen om banen te cre?ren. Maar dan moeten we wel bereid zijn om de uitdagingen aan te gaan. De VLD vindt daarom dat de drempels om in het actieve beroepsleven te stappen drastisch verlaagd moeten worden. De versoepeling van de arbeidsmarkt moet ervoor zorgen dat mensen niet alleen makkelijker een baan krijgen, maar ook dat ze zonder veel problemen van baan kunnen veranderen. Bovendien moeten de verschillen tussen de statuten verkleinen zodat de overstap gemakkelijker wordt.

Resem amendementen.
VLD leden maakten 34 bladzijden opmerkingen en / of adviezen die vandaag tijdens de eerste dag van het VLD congres werden besproken in een document op de "Open samenleving".
 Was het burgermanifest van Verhofstadt dan toch niet zo goed ? We hebben van de VLD jongeren ook in die richting kritiek gehoord.

Lijvig document.
VLD'ers en Vivant'ers maakten hun opmerkingen in een 34 bladzijden tellend document, de wijzgingen die sommigen wilden doorgevoerd zien, werden resoluut van tafel geveegd, uit de amendementen, kon Voorzitter Somers volgende interessante debatten uithalen, vooral over de zeggenschap van het "Middenveld" werd er wat gepalaverd.


Links : Duchatelet nu meer macht via de VLD ?
Rechts : Marc Bogaerts van Vivant las Bart Somers de levieten,
Vivant zou maar voor de helft worden aanzien.

Vivant ontevreden.
De eerste spreker van VIVANT pakte al meteen uit richting VLD. Het feit dat Vivant hedenmorgen bij de verwelkoming door BART SOMERS niet werd genoemd, de indruk had maar voor de helft aanvaard te worden, was bij Vivant in het verkeerde keelgat geschoten.
Voorzitter BART SOMERS besefte dat blijkbaar en bood zijn excuses aan, Vivant was zeker en vast welkom verzekerde de poulain van Verhofstadt.
Bij VIVANT zijn de verwachtingen alvast hoog, we noteerden commentaar zoals : " VLD wordt Vivant maar er is nog wat werk aan " ...maar in dat groepje Vivant'ers distantieerden ze zich toch van de uitspraak van hun collega MARC BOGAERTS, dus ook hier al verschil van mening tussen de militanten, ook al waren er maar een handvol aanwezig.

De belangrijkste onderwerpen van heden morgen waren :
- Zeggenschap van het Middenveld.
- De minimale Staat.
- Liberales.

? MORSE-Press VOF
Vanaf de Heyzel te Brussel


 

Laatste update ( 12 februari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.