Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926367





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fraude in handel van huishoudtoestellen in Brussel.
24 juni 2013
FGP Brussel doet verschillende huiszoekingen en legt fraude bloot.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.113.100
Brussel / Lanaken 24 juni 2013

In een aantal Brusselse zaken werden op vrijdag 7 juni 2013 verschillende huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar fraude in handel van huishoudtoestellen. Daarbij werd een erg grote hoeveelheid van niet reglementair opgeslagen en geïnventariseerde toestellen ontdekt alsook 200.000 euro cash geld.

Verlaagde prijzen.
De huiszoekingen, die werden gehouden onder leiding van onderzoeksrechter Hervé Louveaux, werden ondermeer uitgevoerd in een winkel in de Brabantstraat, verschillende opslagplaatsen, een huis in de Groenstraat en op enkele
privéadressen van personen die ervan verdacht werden deel uit te maken van deze fraude. Al de huiszoekingen vonden plaats in het milieu van verkoop van huishoudtoestellen aan verlaagde prijzen. Een vijftigtal federale politieambtenaren  werden ingezet, evenals een cashhond, politieambtenaren van de zone Brussel-Noord, leden van de Douane en personeel dat belast is met het inbeslagnemen en verhuizen van de meest waardevolle toestellen.

Pakistaanse familie. 
De sectie BTW-fraude van de FGP Brussel werd door het Brusselse gerecht aangewezen om een onderzoek te starten naar de handel van -huishoud-toestellen die, na onderzoek, onregelmatigheden vertoonde in de facturatie en de weg die de toestellen aflegden. De aandacht van de politie werd ook getrokken door abnormaal lage prijzen. De betrokken familie, van Pakistaanse origine, was al gekend bij de gerechtelijke autoriteiten voor gelijkaardige feiten. Maar een interventie van de politie in 2010 heeft deze handelaars niet tegengehouden om hun activiteiten verder te zetten.

Tonnen toestellen.
Tijdens deze actie ontdekten de politieambtenaren, gespecialiseerd in financiële fraude, tonnen toestellen die op een gevaarlijke wijze opgeslagen werden en waarvan de inventaris zeer summier was. Dankzij de cashhond werd er ook meer dan 200.000 euro cash geld ontdekt; het geld was verstopt op moeilijk toegankelijke plaatsen. Het onderzoek heeft ook aangetoond dat de gemeentelijke besluiten die de burgemeester van Schaarbeek in 2010 had genomen, niet gerespecteerd werden. Momenteel wordt er multidisciplinair actie ondernomen tussen de federale politie, de gemeente Schaarbeek, de FOD Economie en de brandweer om een einde te stellen aan deze praktijken die gevaarlijk zijn voor de economie en het milieu.

Binnendringing woning.
Zowel de winkel als de stock in de Brabantstraat zijn verzegeld, net als het gebouw in de Groenstraat en de twee opslagplaatsen vlakbij de Brusselse haven. Ondanks de verzegeling zijn er op twee verschillende momenten personen binnengedrongen in de woning in de Groenstraat. Sindsdien zijn er maatregelen genomen om dit te verkomen. In tijden van crisis toont dit soort dossiers aan dat de gerechtelijke overheden er eveneens alles aan doen om een einde te stellen aan deze onaanvaardbare praktijken.

Bron : FGP Brussel.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/13/5007
Geplaatst : 18:37 24/06/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.