Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935888





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Hilde Claes wordt teruggefloten door auditeur Raad Van State.
06 juni 2013
Korpschef Pirard liegt de politieraadsledn voor.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.093.400
Hasselt / Lanaken 6 juni 2013

Naar aanleiding van een recent advies van de auditeur van de Raad Van State slaat de Hasseltse burgemeester Hilde Claes sp.a in paniek en dat gaan haar partners Diepenbeek en Zonhoven, zoals in de zaak Eric Pauwels, weer mee betalen, Claes slaat de bal dus wéér mis. In de aanloop van de beslissing van de Raad Van State van 17 juni, probeert Claes nu verder onheil te voorkomen. Daarom spant Claes nu voor bepaalde beslissingen de politieraad voor de kar. Uit goede bron hebben we de informatie dat HaZoDi voor de handel en wandel van Hilde Claes de rekening nog gepresenteerd gaat krijgen, details worden, om geen slapende honden wakker te maken, niet gegeven.

De leugens van Pirard.

Korpschef Pirard maakt de politieraad wijs dat Klaykens en Driesen gedagvaard werden door de Raad van State en HaZoDi daarvoor de advocaat dient te betalen, maar dat klopt geenszins. De Hilde Claes tandem
Klaykens / Driesen heeft zich bij eigen verzoekschrift via advocaat Hugo Lamon bij de Raad van State partij gesteld om ook aan de debatten te kunnen deelnemen, dat is heel wat anders dan gedagvaard te zijn. In het document van 23 mei van de Raad van State staat er " Gezien het verzoekschrift van 13 mei 2013, waarbij Liesbeth Klaykens, bijgestaan en vertegenwoordigd door Hugo Lamon, kantoor houdend te 3500 Hasselt, de Schiervellaan 23 bij wie woonplaats wordt gekozen, erom verzoekt in het aanhangig gemaakte geding te mogen tussenkomen ;  Overwegende dat uit het voorwerp zelf van het beroep blijkt dat de belangen van Liesbeth Klaykens bij deze zaak betrokken zijn en haar derhalve moet worden toegelaten in dit geding voor die belangen op te komen ; Gelet op artikel 21bis van de op 12 januari 1973 gecoördineerde wetten op de Raad van State ". Klaykens en Inne Driesen werden dus niet gedagvaard, het feit, dat HaZoDi alweer advocaat Lamon aanstelt roept twee vragen op, ondermeer over de deontologie.

Geen reactie.
Burgemeester Patrick Hermans wil niet reageren, ook niet over de begrotingswijziging die HaZoDi moet doorvoeren, het blijkt, dat Hilde Claes budgetten mogelijk verschuift om meer geld naar advocaat Lamon te kunnen versluizen. Steven Vandeput -N-VA- werd gisteren gewoon voorgelogen over de zogenaamde dagvaarding van Klaykens en Driesen waarvoor HaZoDi de juridische steun zou verlenen en wellicht hun
huisvriendje Ethias uiteindelijk het factuur zal betalen.

Wet van 5 augustus 1992.

Aangezien Pirard tijdens de politieraad over de dagvaarding heeft gelogen, kan noch Klaykens, noch Driesen ingevolge artikel 52§1 van de wet van 5 augustus 1992 beroep doen op rechtshulp, dat was bijvoorbeeld wel het geval met Eric Pauwels die via de rechter mede artikel 52 § 4 van dezelfde wet gelijk diende te halen. Het is zeer vreemd, dat ook Steven Vandeput -N-VA- zich door Pirard in het ootje liet nemen. Het laatste woord is over die affaire nog niet gezegd. 

Artikel n° : 06/13/4985
Geplaatst : 20:19 6/06/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 juni 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.