Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935888





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang : Parlementsleden dienen klacht in tegen Vrt Ter Zake bij VRM
06 juni 2013
Vlaams Belang zegt discriminatoire behandeling van Vrt meer dan beu te zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.093.300
Antwerpen / Lanaken 6 juni 2013

In een persbericht van vandaag laat het Vlaams Belang het volgende weten :

" Vlaams Belang-parlementsleden Wim Wienen en Wim Van Dijck dienen een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Aanleiding is de Terzake- reportage over de onderwijshervorming van afgelopen woensdag waarin alle andere oppositiepartijen ruimschoots aan bod kwamen. Hoewel ook de Vlaams Belang-parlementsleden zich meermaals mengden in het debat, werden zij vakkundig buiten beeld gehouden. 

Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang zich wendt tot de VRM. In het verleden werd de Vlaams-nationale partij reeds meermaals in het gelijk gesteld wegens overtredingen vanwege de VRT op het mediadecreet. Meer bepaald artikel 39, dat stelt dat de programma’s geen ideologische en filosofische strekkingen mogen discrimineren en een politieke en ideologische onpartijdigheid garandeert, werd meermaals met de voeten getreden. De Raad Van State bevestigde in 2009 bij arrest de uitspraken van de VRM. De Openbare Omroep ging toen het engagement aan ‘lessen te trekken voor de toekomst.’

Wim Wienen, lid van de commissie media in het Vlaams Parlement, is de discriminatoire behandeling van het Vlaams Belang meer dan beu. “De VRT is als openbare omroep decretaal verplicht om objectieve en neutrale berichtgeving te verzorgen. Hoewel het hoogste administratieve rechtscollege hen hier reeds bij arrest heeft op gewezen, blijven zij ons systematisch uit de berichtgeving weren. De Terzake-uitzending van woensdag was de druppel die de emmer deed overlopen.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

---- einde persbericht.

NVDR.
Bij Ter Zake was men van een dergelijke klacht niet op de hoogte, we kregen wel iemand aan de lijn, maar die mag niet reageren " we zien wel" en "we ontkennen de aantijgingen" klonk het, ofwel brengen we zelf een persbericht uit, of we nemen zelf met u contact .... en als we dat niet geloven, maken ze ons wellicht iets anders wijs. Het is een publiek geheim dat de Vrt de socialistische zender bij uitstek is.


Artikel n° : 06/13/4984
Geplaatst : 16:27 6/06/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.