Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935889





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huurwoningen : Niet de huurders maar de verhuurders moeten subsidie ontvangen.
03 juni 2013
Conformiteitattest invoeren en premie voor conforme en betaalbare woningen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.089.800
Antwerpen / Lanaken 2 juni 2013

Mercedes Van Volcem -Open Vld- legt met de regelmaat van een klok het Gents kieken Freya, terecht onder vuur over de woonproblematiek, maar het lijkt er verdacht veel op, dat het roepen in de woestijn is en dweilen met de kraan open. Van Volcem springt op de kar van de huurdersbonden die allemaal samen met de advocaten -zoals Van Volcem- aan de ellende van de huurders -en de eigenaars- verdienen. Samen met haar collega politica Patrica Dewaele -LDD-, die zelf ook wat onroerend goed bezit, heeft Van Volcem op 8 mei 2013 Freya Van Den Bossche in het Vlaams Parlement geïnterpelleerd, maar dat haalt allemaal niets uit.

Verhuurders subsidiëren.
In Lanaken staan er momenteel minstens 537 woningen leeg waarop Marino Keulen -Open Vld- die zelf, zoals Freya Van Den Bossche nu, in 2009 minister van wonen was, leegstandbelasting zal moeten heffen, ook de gewezen burgemeester Guido Willen -Open Vld- zal dan voor de kast van een villa van diens moeder in de geldbeugel moeten tasten. Laat Mercedes Van Volcem als advocate nu eens een systeem uitdokteren waarbij de verhuurders hun leegstaande panden opknappen zodat ze voldoen aan de Vlaamse Wooncode en de gemeente ook een  conformiteitattest kan afleveren. We stellen dan voor dat, wanneer de verhuurder het pand bijvoorbeeld aan zeshonderd euro zou verhuren, de -p-Overheid daarvoor tweehonderd euro per maand aan de verhuurder subsidieert en de huurder de rest, dus vierhonderd euro betaalt, wedden dat de huurproblemen snel opgelost zullen zijn?


Links : Patricia Dewaele -LDD- Rechts Mercedes Van Volcem op 8 mei zij aan zij in het Vlaams Parlement tegen Freya Van Den Bossche.

Leegstand.
Uiteraard moet het Decreet betreffende de heffing op leegstand en krotten worden toegepast, zodat eigenaars die hun pand laten verkrotten en leeg staan, heffing betalen. 

Artikel n° : 06/13/4978
Geplaatst : 23:27 2/06/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 juni 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.