Raad voor de Journalistiek versus Erik Verbeeck voor Hof van Beroep te Brussel uitgesteld-Update1 |
03 juni 2013 |
RvdJ liet zich door Wuyts en Bruynseels voor de kar spannen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.090.800 Brussel / Lanaken 3 juni 2013
--- Wijziging 14:25 4/06/2013
--- Update 1 8:58 4/06/2013 Onrechtvaardige partijdige pseudo rechters. In de zaak van het OCMW van Begijnendijk dat buiten een klacht bij de RvdJ ook twee keer een klacht plaatste met burgerlijke partijstelling bij het Parket te Leuven, nagelde de RvdJ Erik Verbeeck aan de schandpaal, maar de rechters -tot in Hoger Beroep- veroordeelden de journalist Erik Verbeeck niet. De Raad voor de Journalistiek stigmatiseert niet leden -beroepsjournalisten- en meet zich een bevoegdheid aan die ze niet heeft. De RvdJ is een pseudo rechtbank voor journalisten met partijdige de facto onrechtvaardige rechters, de RvdJ is niet bij wet opgericht en is ook niet onafhankelijk en het is dat wat Erik Verbeeck aankaart.
Begijnendijk en Lisette Verbeeck betalen de rekening! Link naar de uitspraak van het Hof van Beroep te Brussel in de zaak OCMW Begijnendijk : http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2012-04/Arrest_6maart12_Hof_van_beroep.pdf De gemeentekas en Lisette Verbeeck toen MGB maar nu overgelopen naar de sp.a mochten de rekening van hun advocaten zelf betalen. Begijnendijk misbruikte gemeenschapsgeld om Erik Verbeeck vijf jaar te achtervolgen.
Voor dit artikel had de FOD Justitie op 4 juni 2013 om 07:45u belangstelling: http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4635&Itemid=2 --- einde update 1
Op 17 september 2008 diende Rita Wuyts bij het Parket te Leuven een strafklacht in tegen Erik Verbeeck als journalist, dezelfde klacht werd daags nadien, op 18 september 2008 ook ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. Daarbuiten spanden Wuyts en Bruynseels ook een kort geding in om het artikel in MM_157S te zien verwijderen. Bovendien liepen Wuyts en Bruynseels nog eens naar 23 politiekantoren om telkens klacht in te dienen om de activiteiten van Erik Verbeeck en Morsum Magnificat te doen staken, van belaging gesproken.
Geen vervolging van journalist. Voor de acties van Wuyts en Bruynseels die in 2008 zijn gestart, heeft het koppel gebruik gemaakt van een vijftal advocaten die telkens als ze de zaak verloren, de schuld en de bons kregen, alleen zij hebben het bij het rechte eind en dat blijven zij tot vandaag op een Nederlandse onooglijke website van gestoorden, volhouden. Het koppel verloor alle rechtszaken en Erik Verbeeck werd door de rechter nooit vervolgd omdat het onderzoekswerk correct werd gevoerd en juist de fraude van klagers en belagers Wuyts en Bruynseels bloot legde. De Raad voor de Journalistiek die zich, om Erik Verbeeck te kunnen stigmatiseren, voor de kar van Wuyts liet spannen, zit met een groot probleem. De rechters, zowel strafrechtelijk als burgerlijk, hebben noch Erik Verbeeck, noch MORSE-Press Vof vervolgd. Gaat de RvdJ zich nu op glad ijs begeven en journalist Erik Verbeeck wel veroordelen? Wordt het dan een nieuwe rechtszaak wegens laster tegen de RvdJ?
Rechtsplegingsvergoeding niet betaald. Aangezien het koppel alle rechtszaken verloor, zijn zij solidair veroordeeld om de kosten van de rechtsplegingsvergoeding aan Erik Verbeeck en MORSE- Press Vof te betalen, maar uitgerekend dát kunnen ze niet, nog steeds lasterlijke berichten op het internet plaatsen wel, toch zal daartegen nog gereageerd worden, Erik Verbeeck verdraagt veel, maar eens zal het geduld op zijn.
Uitgesteld. Sinds maart 2O1O werd het beroep dat de RvdJ aantekende op de rol geplaatst, plotseling bepaalt het Hof van Beroep te Brussel om de zaak voor 3 juni 2013 om 10u op te roepen. Advocaat Eline Tritsmans, deze periode in het buitenland verblijvende, vroeg om uitstel en heeft die ook bekomen, de zaak wordt nu verdaagd tot 8 oktober 2013.
A propos over de RvdJ. Journalisten die niet aangesloten zijn bij de vereniging van beroepsjournalisten moeten zicht niet door een zogenaamde onafhankelijke, maar deels door de overheid gefinancierde en in het kader van een mechanisme van zogenaamde zelfreguliering laten beoordelen. De Raad voor de Journalistiek is deels door de overheid -285.000 euro per jaar- en deels door de mediabonzen betaald en is dus verre van onafhankelijk.
Artikel n° : 06/13/4979 Geplaatst : 11:56 3/06/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck © Onafhankelijk onderzoeksjournalist. Hoofdredacteur Morsum Magnificat ® verantwoordelijke uitgever
|
Laatste update ( 05 juni 2013 )
|