Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926368





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dag rond dierenbescherming in Museum geďntegreerde politie.
30 mei 2013
Behalve werken met dieren, beschermt de politie ze ook.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.086.900
Brussel / Lanaken 30 mei 2013. 

Op dit moment werken er ongeveer 500 honden en 150 paarden bij de lokale en federale politie. De honden worden ingezet bij allerlei opsporingsacties maar ook bij arrestaties en de paarden begeleiden de politieambtenaren bij bepaalde missies.

Maar er is meer....
Behalve het werken met dieren is de dienst Leefmilieu van de federale gerechtelijke politie ook actief in het beschermen van dieren. Bedreigde diersoorten, verwaarloosde dieren, exotische dieren enz. hebben hun aandacht. Met de start van de vakantie in zicht en de daaruit voortvloeiende fenomenen zoals het achterlaten van dieren of handel in exotische dieren, wil de geďntegreerde politie de aandacht van het grote publiek vestigen op dierenbescherming. Daartoe organiseert zij op zondag 2 juni 2013 in het museum van de geďntegreerde politie een speciale dag rond dierenbescherming met onder meer een interactief gezelschapsspel, een bezoek aan de tentoonstelling "Dieren met een kepie" en een begeleid bezoek in de paardenstallen van de federale politie.

Verenigingen.
Er zullen ook verschillende verenigingen en organisaties aanwezig zijn om over hun werk praten : Veeweyde, Animaux en Péril, Protection et Stérilisation des Cahts Libres, de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Eurogroup for animals, de Stichting Prins Laurent, CITES, de Ligue Belge pour la protection des Oiseaux en de dienst Leefmilieu van de federale gerechtelijke politie.

Paardenstallen.
Met een gids kunnen de bezoekers ook de paardenstallen van de federale politie bezoeken. Ze krijgen er onder meer uitleg over nut van de paarden tijdens het politiewerk en over de manier waarop de paarden verzorgd en gestald worden. Deze bezoeken vinden plaats om 11, 13, 14 en 15uur.

Praktisch.
Datum : Zondag 2 juni 2013 tussen 10 en 17 uur.
Plaats : Museum van de geďntegreerde politie, Luchtmachtlaan 33 te 1040 Etterbeek

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 05/13/4972
Geplaatst op : 19:30 30/05/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

  


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.