Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926369





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Parlement huldigt zes politici die 's middags al toasten.
22 mei 2013
Vlaams Belang gerechtigden weigerden nominatie en blijven uit protest weg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.077.800
Vlaams parlement / Lanaken 22 mei 2013.

De politiek had vandaag weer een reden om al 's middags een receptie te organiseren, Jos De Meyer, Jo Vandeurzen, Eric Van Rompuy -CD&V-, Karim Van Overmeire -N-VA- Mieke Vogels -Groen- en Dirk Van Mechelen -Open (uw zakken) Vld- werden vandaag in het Vlaams Parlement gehuldigd met een gelegenheidsmedaille voor 20, 25 of 30 jaar parlementair of minister te zijn geweest. Over het bedrag dat ze al die jaren van de belastingbetaler ontvangen hebben, is er uiteraard met geen woord gerept.

Persvrijheid.
Voor de zes gelauwerden werden vlak voor het spreekgestoelte van Jan Peumans dito aantal stoelen geplaatst, de zes waren vanaf de perstribunes op de eerste verdieping niet op een fatsoenlijke manier te fotograferen en niemand -behalve de eigen fotograaf van het Vlaams Parlement- mocht in de koepelzaal rondlopen. Dat is niets minder dan het fnuiken van de persvrijheid. Een van de bodes deed nog een poging om toe te laten één foto te nemen, maar het mocht niet, geen fotografen in de koepelzaal klonk het, dit is Vlaamse dictatuur.

Eén fotograaf mocht dichter komen!


Foto vanaf de perstribune, dichter komen was blijkbaar voor één fotograaf die in dienst is van het Vlaams Parlement mogelijk, van fnuiken van persvrijheid gesproken, oerconservatief, klein burgrlijk en onaanvaardbaar.

Gepeperde rekening.

Economen moeten de rekening opmaken van de kostprijs van zo'n circusvoorstelling, optellen wat een parlementslid + diens gage als burgemeester hem / haar op zo'n namiddag oplevert. "Het Volk" dat hen heeft verkozen, moet weten hoeveel de politici in onze zakken zitten om ons dan in dat Parlement -Parler et Mentir- de zakken te komen vullen. Ook een Marino Keulen komt daar uiteraard voor de poen, want daarom is het uiteindelijk te doen.

Vlaams Belang blijft weg.

Ook enkele drie Vlaams Belang parlementsleden hadden gehuldigd kunnen worden en kregen van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans de vraag of zij dat wilden, maar zowel Filip Dewinter als Marijke Dillen en Joris Van Hauthem bedankten beleefd voor de eer. Een bewuste keuze.

Relaties.
Hoewel het Vlaams Belang beseft dat politici over de partijgrenzen en grenzen van de meerderheid en oppositie heen goede menselijke relaties kunnen opbouwen werd de partij in een cordon gestopt dat tot dogma werd verheven. De partijmensen van het Vlaams Belang werden op een vreselijke manier gediaboliseerd en met alle mogelijke middelen werd geprobeerd de partij financieel droog te leggen, Vlaams Belang werd zelfs voor de rechtbank gesleept om te doen verbieden. Methodes een democratie onwaardig, zo stelt het Vlaams Belang.

Hypocriet.

Voor Vlaams Belang zou het dan ook van verregaande hypocrisie getuigen indien zij plots woorden van lof in ontvangst zouden nemen van andere partijen die hen steeds op een dergelijke lage manier hebben
bekampt. Desalniettemin wensen zij hun collega-parlementsleden te feliciteren met hun jubileum.  

Artikel n° 05/13/4964
Geplaatst op 17:17 22/05/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.