Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926369





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Intratuin Aarschot : Burgemeester Peeters moet Intratuin desnoods sluiten_Update1
22 mei 2013

Brand in elektriciteitkast was gelukkig tijdens sluitingsdag.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.077.400
Aarschot / Lanaken 22 mei 2013


--- Update 1.
De gazet Het Laatste Nieuws verzwijgt weer belangrijke informatie.
Het Laatste Nieuws dat op 21 mei 13 voorafgaandelijk bij Morsum Magnificat poolshoogte nam, doet de waarheid geweld aan. De journalist heeft het bewijsmateriaal in handen dat Intratuin al voordien op de vingers was getikt en dat burgemeester Peeters én de arbeidsinspectie beter hun verantwoordelijkheid zouden opnemen. Bij de recente problemen met het LS bord, had de afloop dramatischer kunnen zijn. De politiek in Aarschot steekt weer de kop in het zand.
--- einde update 1 

De signalen die Morsum Magnificat aan Intratuin zelf en nadien aan stad Aarschot gaf, werden na een inspectie van de brandweer van Aarschot  bevestigd. Niet alleen de elektrische installatie vertoonde gebreken, maar ook de rest van de brandveiligheid was onderwerp van opmerkingen, ook de technische inspectie kwam op bezoek.

Een maand.
De Aarschotse brandweercommandant Jan Lambrechts, gaf Intratuin één maand tijd om de elektrische installatie in conformiteit te brengen met de wettelijke voorschriften van het AREI, die maand verloopt op 25 mei 2013, maar volgens Morsum Magnificat is dat een utopie, de installatie vertoont immers zoveel gebreken dat die nooit binnen de maand kunnen opgelost worden.

Brand in elektriciteitskast.
Op donderdag 16 mei is er in een elektriciteitskast in de omgeving van de vijver waarin de vissen zwemmen, een probleem ontstaan waardoor er nogal wat -toxische- rookontwikkeling is ontstaan, de brandweer doofde de brand en verluchtte het lokaal, gelukkig was het de sluitingsdag en was er alleen personeel aanwezig.

WASO.
De technische inspectie, die ook al ter plaatse is geweest, was niet op de hoogte van de brand. Burgemeester Peeters verschuilt zich achter zijn brandweerkapitein die de technische kennis heeft, zegt Peeters.

En de politie, mag ze weer niet optreden?
Wij stellen ons de vraag wat de politie van Aarschot  weer -niet- doet, zij moeten in zo'n geval het parket waarschuwen die een expert moet aanstellen, maar hier wordt dat blijkbaar allemaal in de doofpot gestopt,..

Verantwoordelijkheid.
We stelden opnieuw vragen aan de preventieadviseur Johan V.N. van Idewe, maar kregen weer geen antwoorden, nogal wiedes. Het is bij Intratuin met de elektrische installatie, zoals wij hebben kunnen zien, blijkbaar een puinhoop maar meer dan de kat de bel aanbinden kunnen we niet doen. De burgemeester moet, vooraleer zich erger voordoet, maatregelen nemen en desnoods zijn dreigement de zaak te sluiten, uitvoeren.   

Artikel n° : 05/13/4962
Geplaatst : 09:49  22/05/2013
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 23 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.