Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16931619





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgische Staat jaagt op spaarcenten van spaarder.
11 mei 2013
Het is de "kleine man" die opdraait voor de crisis en het gelag betaalt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.063.700
Brussel / Lanaken 11 mei 2013.

Ondanks alle, opnieuw, loze beloften van de politiek dat de gewone Belg niet zou opdraaien voor de crisis, toont de praktijk iets heel anders aan, de Staat aast duidelijk op de meer dan 240 miljard euro aan spaargeld van die gewone Belg dat momenteel op spaarboekjes geparkeerd staat. Voorlopig blijft het nog bij het afschaffen van het fiscale voordeel -nu is er vrijstelling tot een rente van 1.880 euro- op de spaarboekjes maar de stap naar het letterlijk invorderen van die spaargelden komt steeds dichterbij.

Centrale databank.
Het voorstel om het fiscaal voordeel op spaargeld af te schaffen komt van federaal minister van Financiën Koen Geens -CD&V-, een voorstel dat onmiddellijk op een "njet" stuitte van coalitiepartners Open Vld en Sp.a, vooralsnog wordt het voorstel dus in de ijskast gestopt maar die is snel weer geopend. Het voorstel om een centrale databank op te richten waarin alle bankrekeningen van alle Belgen worden opgeslagen, vond wel genade bij de bevoegde Kamercommissie en tegen het najaar zou deze een feit moeten zijn.

Doorgedreven controle.

Deze centrale databank moet voorkomen dat burgers de roerende voorheffing omzeilen door bij verschillende banken, verschillende rekeningen te openen. Inderdaad zo'n centrale databank zou nuttig kunnen zijn, maar niet alleen om na te gaan of de roerende voorheffing wordt ontweken maar ook, en vooral, om een doorgedreven controle door te voeren.
Deze redactie is van mening dat bij élke Belg met meer dan 10.000 euro aan spaargeld, gecontroleerd moet worden waar dat spaargeld vandaan komt. Als de betrokkene niet kan bewijzen dat hij/zij het geld daadwerkelijk gespaard heeft van zijn/haar loon, erfenis of andere gekende inkomsten, wordt het verbeurd verklaard. Het zou de staatskas heel wat opleveren en de staat zou enkel terugnemen wat haar toekomt, tenslotte is zwartwerk regelrechte diefstal van de staat.

Europa.

Anderzijds is het ook gevaarlijk het op die manier gerecupereerde geld in handen te laten vallen van de politiek want, als zij het niet in eigen zakken doen verdwijnen, verdwijnt het naar het onverzadigbare, geldverslindende monster dat Europa heet en eens het daar is verdwijnt het in een bodemloze put waarvan niemand kan nagaan waar het is gebleven. Het is niet voor niets dat de nationale politici, als ze genoeg hebben van het "kleingeld" dat ze zich nationaal kunnen toe-eigenen, gezwind overstappen naar Europa, het is immers daar dat het grote geld zit.

Artikel n° : 05/13/4948
Geplaatst : 18:04 11/05/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 12 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.