Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936008





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Freya Van Den Bossche onder vuur over haar verkeerde aanpak woonproblemen.
09 mei 2013
Huisvesting is, net als de politiek zelf, een heel groot probleem.
Paginabezoekers  website Morsum Magnificat : 2.061.800
Vlaams Parlement / Lanaken 9 mei 2013

Sp.a coryfee Freya Van Den Bossche is volgens deze redactie inderdaad incompetent inzake de aanpak van de huisvestingsproblemen in het algemeen en specifiek in deze van de sociale huisvesting. Gisteren werd de rode Freya in het kader het optrekken van de inkomensgrenzen, onder vuur gelegd door Mercedes Van Volcem -Open Vld- en Patricia De Waele - LDD-. Mercedes Van Volcem, zelf niet vies van politieke spelletjes, heeft  wel gelijk als ze Freya verwijt een oude vorm van socialisme in stand te houden. De liberalen moeten echter de hand, misschien wel in andere dossiers, onder meer de liberalisering van de energiemarkt, in eigen boezen durven te steken. In de gemeente Lanaken van haar partijgenoot Marino Keulen, gisteren ook aanwezig, staan er maar liefst 583 woningen leeg en noch Marino Keulen, noch de rest van de Lanakense kleinburgerlijke politiek, hebben aan dat probleem, behalve deze redactie, iets gedaan.

SVK's ook een politiek getint zootje.
We hebben jarenlang in Genk enkele dossiers bekeken van de cvba Nieuw Dak, daar stelden we vast dat een -Turkse- zaakvoerder van een bedrijf met 18 werknemers, een sociale woning kan huren, idem dito met een  andere Turk die betrokken is bij de aankoop en de verbouwing van een soort gebedshuis, zeg maar een Moskee, waar permanent een aantal Turken rondhangt en meehelpt aan de verbouwing. Een andere Turk eveneens een sociale woning huurt en na vier jaar zoveel -overwegend zwart- verdiende om de woning aan te kopen!! Dit zijn slechts drie van de vele gevallen waarvan wij op de hoogtte zijn! Sociale fraude ten top. Wat doet de politiek in Genk en elders daar aan? Uiteraard uit vrees voor politieke zelfmoord : NIETS!   

OCMW's, dus weer politiek, dik in de fout.
De OCMW voorzitters hebben via de nieuwe gemeentewet de mogelijkheid om leegstaande woningen voor behoeftigen op te eisen, eventueel via de Sociale Verhuur Kantoren contact met de eigenaar kunnen opnemen om via subsidie de woning op te knappen en aan een redelijke prijs te verhuren. De SVK's moeten uit de politieke invloed gehaald, zo werkte de vrouw van Marino Keulen als architect bij Het Maaslands Huis, we moeten ons dus niet afvragen welke behoeftigen van welke politieke kleur daar voorrang krijgt.


Open Vld Mercedes Van Volcem -links- en LDD Patricia De Waele, twee "chique" madammen die niet eens beseffen wat armoede of dakloosheid is, ze moeten dringend ervaring opdoen. Journalisten gebruiken ze enkel als ze via hun rug naar omhoog kunnen kruipen en dat laat Morsum Magnificat ook van hen niet toe.

Lanaken, leegstand en politiek.
In de leegstandsproblematiek te Lanaken heeft Freya onder impuls van deze redactie, Marino Keulen -Open Vld- toch aangespoord om werk te maken van zijn leegstandsregister waarvoor Keulen in 2009 als minister zelf het Decreet nader heeft toegelicht maar in Lanaken nooit heeft toegepast, de gewezen burgemeester Guido Willen -Open Vld- heeft zelf een kast van een huis/villa die leeg staat -sic-, je gaat als burgemeester toch geen heffing op leegstand betalen zeker! De handhavingsambtenaar heeft een piepklein kantoortje en zou, als hij alleen al in de Bessemerstraat de overtredingen dient vast te stellen, nog tot het einde van zijn dagen werk hebben, we moeten ons niet afvragen hoe erbarmelijk slecht de controle op bouwovertredingen in Lanaken decennia lang onder de CD&V en de Open Vld heeft gewerkt. Ook dát is weer politiek waarbij u zichzelf moet kaderen, madam de advocate Van Volcem. Advocaten zijn beroeps leugenaars en als het op de koop toe nog een politicus / politica is, dan is het nog erger, daarom betekent Parlement ook " Parler et Mentir ". Politici zijn permanent met zichzelf bezig en niet met de mensen die hen in het zadel hebben gezet, daarom moet de kiesplicht dringend worden afgeschaft.

Kabinet Freya Van Den Bossche.
De werking van het kabinet van Freya is, net als zijzelf, een puinhoop, je krijgt daar gewoonweg niemand aan de telefoon en brieven worden niet beantwoord. Sommigen, zoals Stijn Decordier, werken-??- deels bij Pascal Smet en deels bij Freya, probeer die man maar eens aan de lijn te krijgen. Het is meer dan een schande dat kabinetsmedewerkers zich alleen beschikbaar stellen als ze weten dat ze over uw rug naar omhoog kunnen  kruipen of hun politieke militant bent, de ganse politieke kaste is zelf verantwoordelijk voor wat er allemaal misloopt, politici zijn er er enkel voor eigen belang en eigen zak, zij bedriegen hun kiezers dag in, dag uit.  Nogmaals "het volk kiest zelf de leiders die ze verdienen" en jawel de socialisten behoren tot de categorie volksverneukers, de CD&V of tsjeven, zitten op de eerste rij in de kerk en zitten de pastoors en bisschoppen in de broek en onder de rokken, de Open Vld-ers zijn "dikke nekken" en de Groenen zitten met hun projecten in onze zakken, de rest mocht quasi nooit regeren en daarover kunnen we dan ook niet oordelen, maar eens zij aan de kassa zitten, vullen zij wellicht ook hun zakken.

Meer over het debat in het Vlaams Parlement in MM 214

Artikel n° : 05/13/4946
Geplaatst : 10:31 9/05/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.