Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936120





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parket Tongeren worstelt met aanbestedingsfraudedossier van Genks OCMW.
03 mei 2013
Parketten kunnen niet overweg met dossiers die niet eenvoudig zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.054.300
Tongeren / Genk / Lanaken 3 mei 2013

Het onderzoek van de fraudecel van de federale politie CDBC, naar de fraude met de aanbesteding van de bliksemafleiders van de RVT's Herfstvreugde en Heiderust in Genk, waarmee OCMW kopstukken Mariën en Vandebroek duidelijk sjoemelden, is afgesloten en werd in maart 2013 aan het Tongerse Parket overhandigd.

Geen kennis.

Uit informatie blijkt dat het Parket van Tongeren geen kaas heeft gegeten van dergelijke niet klassieke dossiers, bij de federale politie vinden ze dat niet vreemd. Wanneer uit de onderzoeken blijkt dat het wat
technisch is, dan geven de speurders uitleg en toelichtingen aan de Magistraten "wij kunnen niet anders dan het bij herhaling uitleggen" zeggen sommige speurders, wij lepelen het de magistraten bij manier van spreken in, zij moeten dan alleen nog slikken .... Uit diverse dossiers waarover deze redactie beschikt, slikken de Parketten alleen zeer eenvoudige zaken en pakken daardoor meestal de zwakkeren die dan over het algemeen ook nog met een pro deo advocaat dienen tevreden te zijn..

Burgerlijke partij.

De auteur van dit artikel gaat zich nu, als voormalig zaakvoerder van het bedrijf dat door het Genks OCMW werd benadeeld, burgerlijke partij stellen en een schadeclaim indienen. Het OCMW van Genk dat sommigen door de mangel haalt, heeft hier in een achterkamertje een contract toegeschoven aan de Genkse Carla Gordons bvba waarmee het grandioos fout liep. Gordons spande ingenieursbureau Eltrowill uit Hasselt voor de kar en die was niet opgezet met de door het OCMW van Genk eigenhandig aangebrachte wijziging van de aanbestedingsvoorwaarden. De zaak liep voor de tweede keer mis, ergo, Gordons ging op de fles en Eltrowill houdt er een financiële kater van vijftigduizend euro aan over.

Kunst- en vliegwerk.
Tenslotte rijfde de firma EPA de aanbesteding binnen, maar daarover dienden vragen gesteld, die firma schakelde al een keuringsorganisme in vooraleer ze de bestelling kreeg, een ander bedrijf dat inschreef kwam er pas na inschrijving achter dat ze niet de vereiste erkenning had, en GDK uit Anhée stuurde zijn offerte tien minuten te laat in, de weg voor EPA lag open, maar ook dat bedrijf had onvoldoende ervaring met de aanleg van bliksemafleiders zodat het ook daarmee nog mis liep.

Verspillen.
Het OCMW wilde ook nog een bliksemafleiderinstallatie laten aanleggen voor Herfstvreugde, wetende dat het gebouw binnen de vijf jaar diende afgebroken, maar daar werd door de berichtgeving van Morsum
Magnificat een stokje voor gestoken, uiteindelijk diende het OCMW af te zien van die opdracht.

Seponeren?
Het is best mogelijk dat het Parket van Tongeren deze zaak wegens "te moeilijk" onder de vloermat veegt, maar Morsum Magnificat zal deze fraudezaak hoe dan ook blijven volgen. Ondertussen is Guido Vandebroek al geen OCMW voorzitter meer, het werd hoogtijd dat deze CD&V poenpakker de rekening kreeg aangeboden.

Artikel n° : 05/13/4936
Geplaatst : 12:31 3/05/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.