Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926372





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Politieraad buigt zich over vergoeding overuren Beckers-Update1
25 april 2013
Michel Beckers presteerde tot grote verwondering van velen, al een pak overuren.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.045.200
Hasselt / Lanaken 25 april 2013

--- Update 1.
Gesco's
Onder de geweldige belangstelling van Rohnny Biets, Johan Tomsin, nog een derde persoon plus Morsum Magnificat werd met -weeral- ruim tien minuten vertraging de
vergadering geopend en een aantal agendapunten zonder vuurwerk afgehandeld. Steven Vandeput arriveerde na een drukke politieke agenda in Brussel te hebben  afgewerkt vijfentwintig minuten te laat. Er waren wat vragen over de Gesco's vanwege Lut Creemers -N-VA-, maar korpschef Pirard kon deze met alle gemak met de kwinkslag afwimpelen dat deze informatie elders reeds beschikbaar is, het politieraadslid heeft haar les niet goed geleerd, geen uitzondering. Het blijft een vraagteken hoe het nu bij HaZoDi écht in mekaar steekt met de Gesco's, de contingenten en de statutairen, niemand heeft daar blijkbaar de juiste kijk op en het blijft bij welles, nietes verhalen. Vera Vrancken blijft er bij dat HaZoDi te veel Gesco's heeft aangeworven.

Aanbestedingen.
HaZoDi moet voor 54.958 € computermateriaal en printers aankopen, en organiseerde dat via een onderhandelingsprocedure wat in principe volgens de Codex wel kan maar Steven Vandeput -N-VA- ziet de aankopen liever via een openbare aanbesteding gebeuren, maar dat moet pas vanaf bedragen die hoger zijn dan 67.000 € wat in casu in de levering van diensten en goederen minder gangbaar is, Steven Vandeput moet zich nog wat in de CODEX verdiepen. Maar ook hier leverde het summiere weerwerk van de oppositie weinig problemen op voor Philip Pirard.

Gebeten door een dier.
In 2012 waren bij HaZoDi overwegend operationelen het slachtoffer van arbeidsongevallen, maar liefst 41 gevallen, de oorzaken waren agressie -door derden-,verkeerde bewegingen of vallen met de fiets, training bij het sporten, verkeersongevallen en een geval gebeten door een dier, in godsnaam waarom mogen wij niet weten welk dier gebeten heeft, waarom altijd zo geheimzinnig doen. Door deze relatief hoge arbeidsongevallencijfers waardoor HaZoDi dixit Philip Pirard permanent vier krachten mist, moeten we ons afvragen of HaZoDi wel risicoanalyses -art. 50 KB 21 januari 2001- opstelt en WASO misschien beter nog eens op bezoek gaat.
--- einde update 1

Het blijkt dat Michel Beckers sinds zijn aanstelling op 7 januari 2013, al 120 overuren presteerde en dat vinden sommigen uit zijn omgeving bij HaZoDi zeer vreemd. Men zou zich kunnen afvragen of dit een nieuwe poging tot graaien is van Beckers en of hij de graaicultuur opnieuw in ere wil herstellen.

Het gaat gewoon verder.

Volgens informatie zou de aanvraag voor uitbetaling van die overuren geweigerd worden. Dat zo'n item in een geheime zitting van de politieraad moet worden behandeld is ook vreemd, Beckers wordt toch betaald met belastinggeld en dan mogen de burgers toch weten wat er met dat geld gebeurt? Wat hebben ze daar bij HaZoDi alweer te verstoppen? Hoe lang kan de Procureur te Hasselt de ogen nog sluiten?

Artikel n° : 04/13/4925
Geplaatst : 17:47 25/04/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 april 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.