Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926373





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister van Binnenlandse Zaken Milquet met delegatie naar Washington
21 april 2013
Ook de Commissaris-generaal Catherine De Bolle en André Vandoren behoren tot delegatie.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.039.200
Brussel / Lanaken 21 april 2013

In het kader van de strijd tegen terrorisme en gewelddadig radicalisme is Joëlle Milquet vandaag op bezoek vertrokken naar Washington, ook de Commissaris-generaal van de federale politie Catherina De Bolle en  André Vandoren, directeur van het OCAD zijn voor besprekingen met de Amerikaanse overheden en de veiligheidsdiensten met de minister mee vertrokken.

Programma.

Tijdens het bezoek zal de delegatie verschillende contacten hebben met de Amerikaanse overheden en veiligheidsdiensten (CIA, FBI, enz.), met het oog op een analyse van hun aanpak en techniek in de strijd tegen  het terrorisme en het gewelddadige radicalisme. De volgende ontmoetingen staan op het programma:
- Het National Counter Terrorism Center en de CIA (Central Intelligence Agency) waar ze directeur, John Brennan, zal ontmoeten.
- Vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en het FBI (Federal Bureau of Investigation), en het Terrorist Screening Center.
- Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Janet Napolitano.
- De ambassadeurs Fernandes en Lanier, leden van het Center for Strategic Counterterrorism Communications
- De Metropolitan police of Washington
- Bezoek aan het Amerikaans Congres, the House of Representatives en een vergadering met Congreslid Michael Mc Caul
Het is wel frappant, dat deze materie nu plotseling in een -politieke- versnelling is gekomen, terwijl er al jaren wordt gezegd, dat er moest ingegrepen worden.


Misschien een gelegenheid om de plooien tussen Milquet en De Bolle over de afschaffing van de FCCU glad te strijken, Milquet wil niet dat deze dienst wordt afgeschaft , De Bolle wil het personeel van die FCCU naar andere diensten overhevelen. Wij hebben de indruk, dat het niet de laatste aanvaring tussen de minister Milquet, alias madam "Non" en de Commissaris- generaal zal zijn.

NVDR.
Amerika .
Deze redactie heeft al tientallen keren gewaarschuwd voor het feit dat als het in Amerika regent, het hier druppelt. Wees ervan overtuigd dat, als hier niet drastisch wordt ingegrepen en de extremistische analfabeten en Moslimgekken niet worden aangepakt, zich hier dezelfde golf van extreem geweld zal manifesteren als in de USA. U bent allemaal gewaarschuwd.

Eigen problemen.
We zouden graag van minister Milquet zien dat zij de andere problemen die zich hier voordoen, onder meer met de werking van de politie, met dezelfde ijver aanpakt en de hete hangijzers niet met politiek nat laat afkoelen
.

Artikel n° : 04/13/4918
Geplaatst : 14:36 21/04/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 april 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.