Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926374





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diverse huiszoekingen waaronder bij leden van Sharia4Belgium.
17 april 2013
Vlaams Belang bindt reeds lang de kat de bel aan.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.033.900
Lanaken / Brussel / Antwerpen 16 april 2013

Eerlijk is eerlijk, het Vlaams Belang waarschuwt al jaren voor extremistische groeperingen die ook in ons land actief zijn en alhoewel wij de ziens- en denkwijzen van het Vlaams Belang veelal niét kunnen bijtreden, integendeel, gebiedt de eerlijkheid ons nu te zeggen dat de partij het in dit geval blijkbaar bij het juiste eind had.

Huiszoekingen.
In totaal werden vanmorgen door de FGP van Antwerpen 48 huiszoekingen uitgevoerd waarvan 32 in de provincie Antwerpen -met als zwaartepunt de stad Antwerpen maar ook in Mechelen, Borsbeek, Turnhout, Kapellen, Boom en Beerse- en 15 in Brussel en Vlaams-Brabant voornamelijk in Vilvoorde en ook in Laken, Schaarbeek, Jette en Zaventem. Tenslotte was er nog 1 huiszoeking in Charleroi. Bij deze huiszoekingen werden 6 personen aangehouden die ter beschikking werden gesteld van de onderzoeksrechter en werden computers, GSM's en geld in beslag genomen. Er werden geen wapens of explosieven gevonden. Voor de hele operatie werden 225 politieambtenaren ingezet.

2012.

Al begin 2012 startte het federaal parket en het parket van Antwerpen een federaal strafonderzoek inzake inbreuken op de terrorismewetgeving  waarbij vooral werd onderzocht of Sharia4Belgium een terroristische groepering is zoals omschreven in het Belgisch strafwetboek -artikel 137 en 140- alsook in welke mate de personen van Sharia4Belgium betrokken zijn bij activiteiten van de groep of er zelfs een leidende rol in hebben.

Jihadistisch salafisme.

Uit het gevoerde onderzoek is naar voren gekomen dat er elementen zijn waaruit afgeleid zou kunnen worden dat het ideologisch en militant referentiekader van Sharia4Belgium het jihadistisch salafisme is. Dat laatste is een fundamentalische stroming binnen de Islam die pleit voor een terugkeer naar de "zuivere Islam" zoals deze 3 generaties geleden gepraktiseerd werd. Het jihadistisch salafisme is daarbinnen de meest fundamentalistische substroming die haar doelstellingen wil realiseren door het gebruik van geweld. Het huidige onderzoek heeft aangetoond dat Sharia4Belgium zich al vanaf de oprichting tot doel heeft gesteld om vanuit de ideologie van het jihadistisch salafisme bestaande democratische regimes omver te werpen, en te vervangen door een islamitische staat waarin de sharia wordt toegepast en de mondiale suprematie van de Islam wordt nagestreefd.

Rekruteringen.
Uit het beeld van de activiteiten van Sharia4Belgium blijkt dat men zich bezighield met o.m. rekrutering, het geven van doorgedreven trainingen, het organiseren van gewelddadige acties in België en de actieve deelname aan de gewapende strijd in het buitenland. Momenteel biedt het gerechtelijk onderzoek zicht op 33 personen uit Antwerpen en Vilvoorde die zich in Syrië bevinden of er naar onderweg zijn. De rekruteringen gebeurden bijvoorbeeld via de zogenaamde streetdawa's waarbij jongeren op straat persoonlijk werden aangesproken om dan uitgenodigd te worden naar private ontmoetingsplaatsen in Antwerpen gevolgd door langdurige indoctrinatieprocessen en gevechtstrainingen.

Syrië.
Sinds augustus 2012 zijn diverse actieve leden van Sharia4Belgium naar Syrië gereisd, klaarblijkelijk om deel te nemen aan de gewapende strijd. Ze houden zich op bij de strijdersgroepen met een Al Qaeda-geïnspireerd jihadistisch salafistisch gedachtegoed waar ze deelnemen aan gevechten, sommigen nemen zelfs deel aan het ontvoeren en het executeren van wat zij noemen "ongelovigen"

Niet over dezelfde kam.
Het federaal parket acht het van het grootste belang dat de structuren en groepen die het mogelijk maken dat Belgische jongeren afreizen naar Syrië zouden worden aangepakt maar wenst geenszins alle vertrekkende jongeren over dezelfde kam te scheren, immers, een deel van hen vertrekt uit idealisme en sluit zich in Syrië aan bij groeperingen die zich richten op het beschermen van de burgerbevolking, het omverwerpen van het regime en het in plaats stellen van een democratische staat. Een ander deel echter, vertrekt omwille van ideologische-jihadistische motieven en maakt ter plaatse deel uit van groeperingen in Syrië die eerder autonoom opereren en die terreur niet schuwen en uit zijn op het oprichten van een Islamitische staat met toepassing van de sharia.

Opvolging.
Bij hun terugkeer naar België is het vooral de laatste groep die opvolging nodig heeft omdat dit bepaalde risico's inhoudt :
- Zij kunnen verwondingen en postcombat-trauma's hebben opgelopen.
- Ze kunnen in Syrië verder geradicaliseerd zijn en hun extremistisch gedachtegoed hier uitdragen.
- Zij kunnen in Syrië militaire expertice hebben opgedaan -kennis van wapens, explosieven en gevechtservaring- die zij hier of in Europa zouden kunnen aanwenden.

Vlaams Belang.
Zoals wij in de inleiding van huidig artikel al aanhaalden, waarschuwt het Vlaams Belang al jaar en dag voor het groeiend moslimfundamentalisme, echter zonder veel gehoor te krijgen. Naar aanleiding van de antiterreuractie van vandaag vraagt de partij dat het openbaar ministerie de procedure opstart om de vandaag aangehouden 6 verdachten hun nationaliteit te ontnemen en de woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, uit te leveren aan Marokko voor drugshandel, zoals Marokko dat al sinds 2007 vraagt. Belkacem was onder thuisdetentie geplaatst en dat terwijl hij al veertien keer veroordeeld werd door de politierechter en vier keer door de correctionele rechter. Voor het Vlaams Belang is dat feit een brug te ver.

Etterbuil.

De partijvoorzitter van het Vlaams Belang, Gerolf Annemans, zegt dat de traditionele partijen de ogen gesloten hielden voor het toenemende moslimfundamentalisme en dat de etterbuil van jarenlange struisvogelpolitiek nu, te midden van het Syrische conflict, volledig openbarst. De partij vraagt wat de terreurverdachten betreft niet meer dan de toepassing van de wet wat concreet inhoudt dat voor hen zo snel mogelijk de denaturalisatieprocedure wordt opgestart door toepassing van artikel 23 van het nationaliteitswetboek. Morgen zal men in elk geval de minister van Justitie, Turtelboom, in die zin ondervragen in de commissie en indien er geen regeringsinitiatief komt zal de Kamerfractie van het Vlaams Belang een stemming over concrete beleidsdaden afdwingen door middel van een interpellatie.

Maatregelen.

Op 03 april 2013 deed het Vlaams Belang al 10 anti-Jihad voorstellen tijdens een persconferentie naar aanleiding van het feit dat Brian De Mulder in Syrië was gaan meevechten tegen het Syrische regime. U vindt deze 10 punten op navolgende link http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5216&Itemid=2 en ook op 18 januari 2011 brachten wij een artikel omtrent de zienswijze van het Vlaams Belang in deze.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3602&Itemid=0

Artikel n°  : 04/13/4911
Geplaatst : 23:05 16/04/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck


Laatste update ( 17 april 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.