Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936122





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Intrafamiliaal geweld : Geen verbetering zegt Vlaams Belang
10 april 2013
Dagelijks 156 aangiftes in België.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.026.600
Brussel / Lanaken 10 april 2013.

Op vraag van volksvertegenwoordiger Peter Logghe -Vlaams Belang- gaf minister van Binnenlandse Zaken Milquet de cijfers met betrekking tot intrafamiliaal geweld vrij en die liegen er niet om. Dagelijks worden 156 gevallen van intrafamiliaal geweld aangegeven maar gezien de lage aangiftebereidheid, liggen de reële cijfers wellicht een stuk hoger.

Geen verbetering.

De meest recente cijfers dateren van 2011 en er waren toen niet minder dan 56.879 aangiftes die betrekking hebben op slagen en verwondingen, doodslag, verkrachting, aanranding binnen de familie enz. Frappant is dat er geen enkele verbetering merkbaar is, waren er in 2009 en 2010 telkens ruim 56.000 geregistreerde klachten, in 2008 waren dat er 57.000, de regionale spreiding stelt zich als volgt : 42 procent in het Waals Gewest, 49,4 procent in het Vlaams Gewest en 9 procent in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Culturele achtergrond.
Het betreft hier wellicht het topje van de ijsberg omdat er in bepaalde kringen nog een enorm taboe heerst en slachtoffers bang zijn om alles aan de grote klok te hangen. Hierbij speelt culturele achtergrond een belangrijke rol. Bij de autochtone bevolking is de aangiftebereidheid de laatste jaren sterk toegenomen, bij de allochtone bevolking is dit nog niet het geval, wel staat vast dat in de vluchthuizen moslima's oververtegenwoordigd zijn die geen klacht durven indienen tegen hun partner, een ontoelaatbaar fenomeen dat niet getolereerd kan worden omdat op die manier mensonterende enclaves kunnen ontstaan waar onze grondrechten hoegenaamd niet gelden. Indien dit wordt toegestaan geven we bovendien één van onze meest essentiële vrijheden op : het recht op fysieke integriteit.

nvdr.

Het is zeker niet alleen in allochtone kringen dat familiaal geweld voorkomt, ook bij de politie komt dat voor ondermeer in Genk waar twee politiemensen geschorst werden vanwege intrafamiliaal geweld. We mogen hier ook gerust de Limburgse gouverneur Hermans Reynders noemen die zijn handjes nogal eens laat wapperen ten opzichte van zijn echtgenote, ook bij HaZoDi zijn gevallen bekend waar officieren hun vrouwen aftroeven, dergelijk geweld komt dus voor in alle lagen van de bevolking, óók in die lagen die het voorbeeld zouden moeten geven -EVER-.


Bron : Vlaams Belang.
Bewerking : jvds.  

Artikel n° : 04/13/4902
Geplaatst : 17:59 10/04/2013
Redactie Morsum Magnificat® Professioneel. 

Laatste update ( 10 april 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.