Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936124





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Lonen personeel april-Update1 te laat uitbetaald.
02 april 2013
Ook de aanpassing barema’s officieren laat op zich wachten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.033.900
Hasselt / Lanaken 2 april 2013

--- Update 1 21:48 16/04/2013
Anonieme lafaards reageerden.
Op onderstaand artikel reageerden anonieme debielen en men probeert ons met wat onzin te kleineren. Anderen reageerden ook en leverden het bewijs dat de planning van de SSGPI wel degelijk aangeeft dat de lonen op  27 maart dienden betaald te worden, Liesbeth Klaykens heeft nog eens haar gezicht verloren. Het SSGPI toont op haar website de uitvoeringskalender voor het jaar 2013 en die wordt gerespecteerd, in maart respecteerde HaZoDi dat niet. SSGPI stelt de mandaten ter betaling van het loon ter beschikking en de werkgever Hazodi dient de betaling van deze mandaten uit te voeren op de uitvoeringsdatum van de desbetreffende maand, hetgeen dus niet gebeurd is door de werkgever.
--- einde update 1

De lonen van de personeelsleden van HaZoDi zijn in april te laat betaald en de "Baremische verhogingen" van de officieren zijn er ook niet, dat wordt ons na heel wat telefonische pogingen om iemand te  bereiken, uiteindelijk door een officier bevestigd, "maar we hebben vandaag ons loon wel ontvangen" zegt J., inderdaad, de baremische aanpassing is er nog niet bij.

Administratie.
We probeerden korpschef Pirard, burgemeester Claes en haar woordvoerster Ann Lowette aan de telefoon te krijgen, allemaal tevergeefs, Liesbeth Klaykens, die het allemaal zeer goed zou moeten weten, was meer  geïnteresseerd om te weten hoe wij haar telefoonnummer hadden gevonden dan om op onze vraag over de niet tijdig gestorte lonen te antwoorden. Als dat mens niets te verbergen heeft, of niets te verwijten valt, moet ze toch niet zó reageren. Als Klaykens wat op de hoogte zou zijn van de wetgeving, dan zou zij moeten weten, dat het bronnengeheim van journalisten wettelijk geregeld is. Volgens Vera Vrancken loopt het sinds de klokkenluiders zijn vertrokken, met de administratie grondig fout, ook zij heeft haar loon te laat ontvangen en dacht eerst, dat het om een individueel geval ging, nota bene om haar te pesten, maar al vlug blijkt dat het ganse HaZoDi personeel hun loon niet tijdig heeft ontvangen. Vera Vrancken legt de schuld bij de administratie van HaZoDi.

Baremische bevorderingen.
Destijds hadden de klokkenluiders een speciaal en up to date gehouden programma, niemand werd daar vergeten, ook de baremische bevorderingen die elke zes jaar sinds 2001, voor bepaalde personeelsleden dienen doorgevoerd, hadden nu ook moeten worden doorgevoerd, maar nu loopt het faliekant verkeerd af, er wordt niets meer nagekeken zegt Vera Vrancken, het loon dient gestort vóór  de eerste van de maand, dus 1 april, en nu is dat niet het  geval, uiteraard is dat wind op de molen van de klokkenluiders  "dat laattijdig betalen en niet doorvoeren van de baremische verhogingen is de verantwoordelijkheid van de korpschef Pirard en de rekenplichtige zegt Vera  Vrancken" aan deze redactie.

SSGPI.
De officier die wij daarover aan de lijn hadden beweert dat vertraging met de uitbetaling van de lonen in het verre verleden nog wel eens is gebeurd en bij de federale politie de baremische verhogingen óók  al eens te laat werden uitbetaald, men betaalde dan wel te laat, maar met terugwerkende kracht. Misschien was in het geval van HaZoDi het SSGPI wat te laat vergoelijkt de officier. Toch is het de administratie van  HaZoDi die het SSGPI van informatie moet voorzien en die stuurt op haar beurt de rekenplichtige van HaZoDi aan die dan voor de betalingen moet zorgen en die waren, zoals blijkt, wel degelijk te laat. Het  stadspersoneel is wel betaald, de politie niet, zegt Vera Vrancken vanavond vanuit Blankenberge. Manager / korpschef Pirard was zoals gewoonlijk voor deze redactie weer niet te bereiken.

Artikel n° : 04/13/4895
Geplaatst : 21:23 2/04/2013

Redactie Morsum
Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 april 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.