Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926376





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Blunder van Staatsveiligheid in dossier Filip Dewinter.
29 maart 2013
Vlaams Belang kopstuk eist ontslag van topman Staatsveiligheid.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.014.500
Brussel / Lanaken 29 maart 2013.

Nadat bekend raakte dat Filip Dewinter jarenlang werd geschaduwd in opdracht van de Staatveiligheid, boog het Comité I, dat toezicht houdt op de Staatveiligheid, zich in opdracht van de minister van justitie en van de senaat over het dossier "Dewinter" en gisteren werden hun bevindingen overgemaakt aan de leden van de parlementaire begeleidingscommissie van het Comité I. Het comité I komt in dat rapport tot de conclusie dat de Staatsveiligheid nagelaten heeft om de minister van justitie te verwittigen dat parlementslid Dewinter gevolgd werd.

Onvolledig rapport.

Tevens zou in het rapport sprake zijn van "ongeoorloofde onderzoeksmethodes" en "malafide informanten" die bewust leugenachtige informatie aan de Staatsveiligheid overmaakten met als enige bedoeling imagoschade toe te brengen aan Dewinter. Vreemd genoeg werd niet het volledige rapport ter beschikking gesteld aan de leden van de parlementaire begeleidingscommissie zodat verduidelijkingen werden gevraagd van de Staatsveiligheid.

Ontslag.
Ook Filip Dewinter zat niet stil en richtte een schrijven aan de voorzitster van de begeleidingscommissie van Comité I, Sabine de Bethune, tevens senaatsvoorzitster, met de vraag inzage te krijgen in het rapport. Indien daaruit zou blijken dat er inderdaad ongeoorloofde onderzoeksmethoden en andere misbruiken waren, is het voor Dewinter duidelijk dat de topman van de Staatsveiligheid, Alain Winants, niet gehandhaafd kan blijven in zijn functie als administrateur-generaal en ontslag moet nemen.

Besloten clubje.
Ook hekelt Filip Dewinter het feit dat het parlementaire toezicht op de Staatsveiligheid, de z.g. "begeleidingscommissie" bestaat uit nauwelijks 5 senatoren te weten : Sabine de Bethune -CD&V-, Dirk Claes -CD&V-, -nvdr ; een geslepen machtswellusteling en kroegbaas uit Rotselaar-, Armand De Decker -MR-, Danny Pieters -N-VA- en Philippe Mahoux -PS-, een besloten clubje dat absoluut niet garant staat voor transparantie en openheid, aldus Dewinter die eist dat rapporten van Comité I minstens overgemaakt worden aan alle parlementsleden.

Bron : Vlaams Belang.
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/13/4891
Geplaatst : 22:02 29/03/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.