Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926376





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi tragedie nu op de korrel in het maandblad Doorbraak.
29 maart 2013
Minister van media Lieten kan niet ieder persorgaan monddood maken.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.014.600
Hasselt / Lanaken 29 maart 2013.

In het nummer vier van het maandblad Doorbraak  www.doorbraak.be
  breekt Frank Thevissen met het artikel "De leugen regeert" een lans voor de gewraakte Vrt journalist Wim Van Den Eynde die, voor wat de reportages in Panorama over de HaZoDi affaire betreft, werd uitgerangeerd -en erger-. Uitgerekend waar de Vrt onderzoeksjournalistiek zogezegd promoot, wordt dit programma afgevoerd, Journalist Wim Van Den Eynde is lid van de VVOJ, in feite een Nederlandse club die in België amper vijftig leden telt, en die de facto geen enkele impact heeft.

Lieten kwam tussen.
Aangezien de rode sp.a bende in Hasselt meer en meer op een negatieve manier in de publiciteit komt en aan de schandpaal werd genageld, is minister Lieten bij de rode Vrt tussen gekomen en heeft de Panorama II uitzending aan de ketting gelegd, dat was genoegzaam bekend, maar uiteraard alleen door te liegen kan je de ontkenning in stand houden en dat is wat Ingrid Lieten dan ook consequent doet. In Doorbraak van deze maand wordt nogmaals bevestigd wat iedereen ondertussen al weet : Lieten verhinderde de tweede Panorama uitzending.

Gestoord?!
Frank Thevissen brengt in zijn artikel volgende passage : Rademakers beweerde immers dat klokkenluidster Vera Vrancken "compleet gestoord" is en "boter op haar hoofd heeft", einde citaat. Die belasterende passage is bij Vera Vrancken niet in dovemansoren gevallen en zij zal de uitspraak van Rademakers niet zonder gevolg laten, alleen is het bewijsmateriaal, de fameuze e-mail waaruit Thevissen citeert en beweert in bezit te hebben, niet in bezit van Vera Vrancken. Thevissen heeft het er in zijn artikel ook over dat Ingrid Lieten ook zou hebben getracht om Wouter Vandenhaute ertoe te bewegen Vera Vrancken niet in de uitzending van De Kruitfabriek toe te laten, maar uiteraard wordt dat volgens Thevissen door Vandenhaute ontkend.

Klokkenluidersfront.

Het artikel in Doorbraak brengt, behalve de uitspraken van Rademakers, in feite geen nieuwe feiten over de HaZoDi affaire die momenteel in een tweede, misschien wel derde fase ingaat. Het front van de klokkenluiders is misschien, wegens afwachtende houding van sommigen wegens gezondheidsproblemen, minder uitgesproken maar ze steunen elkaar nog steeds, er lopen nog enkele zaken bij de Raad van State en nieuwe worden door Vera Vrancken nog ingediend. Nee, de HaZoDi affaire is nog lang niet van de baan, we hebben zelfs de informatie dat het met Philip Pirard van kwaad naar erger gaat,"Pirard deugt niet" zeggen bronnen.

Artikel n° : 03/13/4890
Geplaatst : 21:38 29/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 30 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.