Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926378





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Marino Keulen en zijn aanhang kelderen voorstel N-VA
26 maart 2013
Voorstel voor ondersteuning voorschoolse kinderopvang geblokkeerd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.010.100
Lanaken 26 maart 2013.

De Lanakense N-VA die gisteren in de gemeenteraad door de Voorzitter Marino Keulen -Open Vld- enkele keren voor schut werd gezet en aan de schandpaal genageld, reageerde vandaag op de gang van zaken rond het dossier van de kinderopvang en wie de pluimen op de hoed wil steken. Anderzijds moeten we toegeven dat oppositielid Freddy Stouten -CD&V- weer getuigde van grote dossierkennis en zijn grieven op een zeer scherpe en onderhuidse manier publiek maakte, of dat bij de aanwezigen -behalve bij de burgemeester zelf- voldoende is doorgedrongen is een andere vraag.

De N-VA reageert vandaag als volgt : 
Op de gemeenteraad van 25 maart 2013 diende N-VA Lanaken haar ontwerp van reglement ter ondersteuning van de voorschoolse kinderopvang (0-3 jaar) in. Dit reglement voorziet in een subsidie voor startende opvanginitiatieven of extra kinderopvangplaatsen en een premie voor bestaande onthaalouders. "Na zes jaar non-beleid rond de kinderopvang vond de N-VA het tijd voor een oplossing voor alvast één gedeelte van de opvang", zegt Johan Pauly, voorzitter van N-VA Lanaken. “Maar de meerderheid laat jonge gezinnen een extra jaartje in de kou staan.”

Schepencollege gaat niet in op gesprek over LOKO-voorstel.

“Het belang van goede kinderopvang is niet te onderschatten”, vindt Johan Pauly. “Goede kinderopvang zorgt ervoor dat jonge mensen zich ergens komen vestigen.” Het ontwerp van reglement werd dan ook een eerste keer voorgelegd aan het LOKO op 21 januari 2013. De N-VA nam vervolgens contact op met schepen van Kinderopvang Anita Jeurissen, met de vraag om het voorstel te bespreken. Sindsdien ontving de N-VA echter geen enkel teken van leven van het schepencollege. N-VA fractieleider Piet Van Berkel, zelf al jaren actief in het LOKO: “De meerderheid laat dit adviesorgaan al lang aan haar lot over. Jarenlang deed men niets met de problemen die er aangekaart werden. Het gebrek aan luisterbereidheid over ons voorstel bevestigt dit.”

Meerderheid schuift oplossing kinderopvang op de lange baan.
Tijdens de gemeenteraad van maart zette burgemeester Keulen de N-VA voor het blok door snel-snel een besparing uit de mouw te schudden en zo het voorstel af te blokken. “Als de meerderheid het pad van overleg had gekozen, dan hadden we nochtans zeker extra middelen kunnen vrijmaken”, meent Johan Pauly. Maar blijkbaar mag de N-VA niet scoren met dit onderwerp. Bovendien mochten in het debat de schepen van OCMW en kinderopvang niet tussenkomen. “Het gevolg is dat er ook dit jaar weer geen oplossing zal komen voor de voorschoolse kinderopvang. Veel Lanakense gezinnen zullen dus in de kou blijven staan met de opvang van hun kindje", voegt Piet van Berkel eraan toe.

Burgemeester Keulen verklaart dat het bestuur begin 2014 zelf met een voorstel zal komen dat gelijkaardig is aan de N-VA-suggesties. “Als de burgemeester écht betere voorschoolse kinderopvang wil, waarom verwerpt hij dan een voorstel dat soortgelijke oplossingen biedt als hij voor ogen heeft?” concludeert voorzitter Johan Pauly.

Johan Pauly - voorzitter / provincieraadslid
Piet Van Berkel - fractievoorzitter


NVDR.
"We gaan dat op het einde van het jaar terug opnemen in dezelfde filosofie want uw idee is gewoon overgenomen van de nota's van één van onze ambtenaren Suzy Geraerts", dat verweet Marino Keulen aan Piet Van Berkel in de gemeenteraad van 25 maart 2013, Piet Van Berkel sprak dat formeel tegen. De betrokken Schepen Anita Jeurissen was zoals blijkt zelfs niet eens aanwezig op de vergaderingen bij LOKO, daarom zweeg Jeurissen gisteren dan ook wijselijk in de gemeenteraad. Suzy was vandaag niet bereikbaar, maar uit schriftelijke informatie blijkt duidelijk dat het initiatief omtrent de kinderopvang van de N-VA is uitgegaan. Marino Keulen -Open Vld- heeft zijn ware aard gisteren in de gemeenteraad weer eens laten zien.
Leegstand in Lanaken.
Het komt ons wel vreemd over dat de N-VA Marino Keulen nog steeds niet interpelleerde over de enorme leegstand in Lanaken, het Vlaams Belang -Leo Joosten- deed dat tijdens de gemeenteraad van 25 maart wel. De politiek misbruikt de kinderdossiers uit puur elektoraal gewin maar al te graag, de snelheidsbeperking van 30 km aan de scholen is daar een voorbeeld van. Ook het leerlingenvervoer dat nu in Lanaken wordt afgeschaft is daarvan een bewijs.


Meer volgt.

Artikel n° : 03/13/4886
Geplaatst op : 15:59 26/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.