Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926378





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Autowegpolitie pakt vijfde mensensmokkelaar op.
26 maart 2013
Wilde achtervolging met hoge snelheden op de E40 en de E17.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.010.000
Gent / Lanaken 26 maart 2013.

Met ons bericht van 10 februari 2013   http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5138&Itemid=2  hebben we gemeld dat de FGP Gent vier Koerdische Irakezen kon aanhouden die illegalen naar Engeland smokkelden. Uit onderzoek bleek dat een vijfde verdachte de dans kon ontspringen maar in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 maart 2013 werd de man, na een wilde achtervolging op de E40 en de E17, alsnog ingerekend.


Twee bendes.

De FGP Gent startte reeds in mei 2012 een onderzoek naar een bende die mensensmokkel organiseerde. Intensief onderzoek leerde dat er twee verschillende bendes actief waren die erg voorzichtig te werk gingen waardoor het niet evident was hen op te sporen. Eind december 2012 werd een eerste bende opgepakt wat leidde tot twee aanhoudingen en twee andere verdachten die internationaal geseind werden. Van de tweede bende werden begin februari van dit jaar, 4 verdachten te Antwerpen aangehouden door de Speciale Eenheden. Een vijfde verdachte kon niet gelokaliseerd worden en werd internationaal geseind.

Boven 200 km/uur.

Woensdagnacht, 20 maart rond middernacht, merkt een ploeg van de autosnelwegenpolitie Oost-Vlaanderen op de E40 tussen Nevele en Drongen een verdacht voertuig op met Engelse nummerplaat. De wagen neemt onmiddellijk de vlucht als de politiepatrouille de blauwe zwaailichten opzet. De Vauxall Vectra van de vluchters haalt daarbij snelheden tot boven de 200 km/uur. Het voertuig rijdt de E17 op richting Antwerpen waar vanaf Gentbrugge een tweede ploeg van de autowegpolitie de achtervolging mee inzet. Ter hoogte van Waasmunster rijden de verdachten de parking op en daar kunnen de twee politieploegen de wagen klemrijden. Hierbij rijdt de Engelse wagen tegen de politiewagen en vervolgens proberen de inzittenden te vluchten. Twee van de vijf inzittenden kunnen ontkomen en de overige drie worden ter plaatse opgepakt. In de wagen worden o.a. een plastic darm en kleine bidons aangetroffen waarmee brandstof kan gestolen worden uit wagens. 

Vijfde verdachte.

Het blijkt te gaan om drie illegalen : Twee uit Iran en een 22-jarige Irakees met een tijdelijk Italiaans verblijfsdocument. Nazicht in de politiedatabank leert dat de Irakees geseind staat en de vijfde verdachte is van de tweede bende mensensmokkelaars. De FGP Gent wordt onmiddellijk ingelicht en neemt de verdachte over van de autosnelwegpolitie. Daags nadien, op 21 maart, wordt de verdachte voorgeleid bij de Gentse onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsmandaat plaatst.

Bron : FGP Gent.
Bewerking : jvds.

Artikel n° : 03/11/4884
Geplaatst : 12:29 26/03/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


Laatste update ( 26 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.