Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926378





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie rekruteert opnieuw kandidaten.
21 maart 2013
Info- en Contactdag in alle provinciale politiescholen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.005.300
Brussel / Lanaken 21 maart 2013.

Door de regering werd bepaald dat het rekruteringsobjectief voor 2013 van de geïntegreerde politie 1.500 nieuwe inspecteurs bedraagt. Om tot dit aantal te komen organiseert de Directie van Selectie en Rekrutering -DSR- een nationale Info- en Contactdag in alle 9 provinciale politiescholen waar potentiële kandidaten zoveel mogelijk worden geïnformeerd over de taakinhoud van een inspecteur van politie. Deze infodag zal doorgaan op zaterdag 23 maart tussen 10u. en 16u. in alle provinciale politiescholen.

Bedoeling.
Om de kandidaten een zo realistisch beeld te geven over wat er van hen verwacht wordt als inspecteur van politie, zullen zij meer uitleg krijgen over onder andere carrièremogelijkheden en de verschillende
selectieproeven. Ook zullen de geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een simulatietest van de cognitieve proeven. Er zullen aspirant-inspecteurs, opleiders en politieambtenaren aanwezig zijn om meer informatie te verschaffen over de job van een inspecteur van politie, de daarbij horende opleiding en de stageperiode. Het is de bedoeling dat potentiële kandidaten zich een zo correct mogelijk beeld vormen van de job inhoud alvorens zich in te schrijven.

Sociale media.
DSR zal via advertenties in de geschreven pers, een radiospot op verschillende radiozenders, affiches en online advertentie door middel van kleine video's en banners communiceren over deze Info- en Contactdag. Sinds kort is DSR ook actief op verschillen sociale media. Voor en tijdens het evenement zal zij actief communiceren via haar Twitteraccount @Jobpol en via haar Facebookpagina Jobpol Politie - Police. De Info- en Contactdag bezoekers zullen bovendien gestimuleerd worden om onder andere hun ervaringen en vragen te delen via hashtag #Jobpol. Deze ervaringen en vragen zullen tijdens en na het evenement beantwoord worden.

Praktisch.
Op de website www.jobpol.be is meer informatie te vinden rond selectie en rekrutering evenals praktische info over de 9 politiescholen die deelnemen aan het evenement. Geïnteresseerden dienen zich hier ook in te schrijven.

Bron : Federale Politie.
Bewerking : jvds.

Artikel n° : 03/13/4880.
Geplaatst : 17:09 21/03/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.



© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.