Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926378





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Klokkenluiders starten tweede offensief.
17 maart 2013
Klachten met burgerlijke partijstelling in aantocht.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.000.900
Hasselt / Sint Truiden / Lanaken 17 maart 2013.

Advocaten Sven Mary had begin februari 2013 aangekondigd dat medio maart 2013 de registers zouden worden open getrokken en dat blijkt ook het geval te zijn, het werd geen persconferentie zoals vorige keer, maar een onderhoud met diens cliënten Vera Vrancken, Mary- Ann Vonckx en Anita Vannoppen. De vierde klokkenluider, Serge Delvaux, tapt via de NSPV weliswaar uit een ander advocatenvat, maar staat desondanks op één lijn met de drie andere klokkenluiders.


Hilde Claes.
Uit de bekomen informatie wordt de Hasseltse sp.a burgemeester en voorzitter van het politiecollege Hilde Claes, bedacht met een hernieuwde klacht met burgerlijke partijstelling, Arbeidsauditeur L'Homme krijgt eveneens speciale aandacht wegens het niet onderzoeken van de pestklachten, WASO kreeg daarvoor zelfs geen opdracht. Pieter Demunck - WASO - voegt er aan toe dat zij dat niet eens kunnen omdat ze daar niet bevoegd voor zijn, kortom er was helemaal geen onderzoek naar het pesten van de klokkenluiders.

Procureur Rubens.

Het feit dat de Hasseltse Procureur Rubens in bepaalde media de schijn wekt dat de fraude cel van de federale politie - CDBC - onderzoek zou hebben gevoerd, terwijl uitgerekend Procureur Rubens die fraude cel verbod oplegde verder onderzoek te voeren, zal óók aan bod komen, maar daarover willen wij -nog- niets vertellen. Procureur Rubens ligt blijkbaar ook op vele andere plaatsen onder vuur, dat zou nu ook zelfs tot bij de redactie van VTM zijn doorgedrongen.

Korpschef Pirard mikt op "Manager" bij uitbreiding politiezone.
Het komt uit ons onderzoek naar boven dat diverse avonturen van een aantal HaZoDi kopstukken passen in een verhaal van Suske en Wiske, Peyton Place, Dallas en erger. Michel Beckers mag dan door de rode sp.a bende al witgewassen zijn, toch moet het water Hilde Claes dun door de pijpen der illusie stromen als ze denkt dat ze als burgemeester en voorzitter van het politiecollege, met de nieuwe korpschef Philip Pirard de vlek die op HaZoDi rust, heeft opgelost, integendeel.

Grote politiezones.
Sinds kort wordt would-be manager Philip Pirard getipt om in Borgloon orde op zaken te gaan stellen, er wordt immers gezegd dat HaZoDi zal uitbreiden met Borgloon, ook Sint Truiden, Heusden en zelfs PZ West Limburg zouden geannexeerd worden. Op lange termijn zal HaZoDi dan een superzone worden en daarom zetten de socialisten hun pionnen uit, maar het loopt in het Dallas van HaZoDi niet van een leien dakje.


Philip Pirard en Hilde Claes, de tenoren van de politieraad

De rode vrienden.
Men spreekt in HaZoDi kringen van de bvba Claes - Coonen, waarbij het ziekenfonds de Voorzorg en Tony Coonen, de "Don Juan" van Hilde Claes én andere vrouwen, een grote rol spelen. Philip Pirard bouwt zijn -vrouwen-imperium op en dat doet de "manager" door officieren die al eens "neen" durven te zeggen, opzij te zetten, in functie te degraderen, GSM te laten uitlezen en andere praktijken die de "manager" met ijzeren hand meent te moeten hanteren. Philip Pirard is in conflict gekomen met de echtgenoot van één van zijn "instrumenten" K.V., een dame met drie kinderen en Calog A personeel. De vrouw waarmee Pirard seks had, heeft op de koop toe een klacht ingediend tegen haar echtgenoot B.J. en die zou nogal pikante verklaringen hebben afgelegd ten nadele van Philip Pirard. Maar zoals we dat gewend zijn van het Hasselts Parket, zal Procureur Rubens de grote beerput nog wat aandikken door ook deze zaak er in te stoppen. Als men de mond vol heeft over "deontologie" kunnen we dan hier niet de vraag stellen, of een korpschef niet wat voorzichtiger zou moeten omgaan met de keuze van zijn partners, trouwens K.V. blijkt niet de énige te zijn. Het is óók de taak van de pers om dat te belichten, Philip Pirard heeft immers een voorbeeldfunctie.

Privacy?
Wij herinneren ons een passage in de deontologische code van de beroepsjournalisten geschreven door Pol Deltour, waarin staat dat een journalist mag uitvlooien of een persoon met een belangrijke maatschappelijke functie veel of niet onbesproken "vrienden of vriendinnen" heeft en deze feiten mag blootleggen en publiek maken. Wij zijn van mening dat een korpschef als Pirard een voorbeeldfunctie heeft en wanneer vrouwenkwesties een invloed kunnen hebben op zijn publieke functies is het de taak van de pers om dat bekend te maken. Wij zijn van oordeel dat dergelijke toestanden die Philip Pirard zich door vrouwenkwesties op de hals haalt, niets te maken hebben met privacy, maar het met de voeten treden van de voorbeeldfunctie van een korpschef.

Vrouwen.
Het moet blijken dat een aantal vrouwen bij HaZoDi niet hebben bijgedragen tot een positieve reputatie van de zone, wij hebben er hier al een tiental op het lijstje staan die een rol in een Dallas serie zouden kunnen waarmaken, ook Hilde Claes wordt daarmee geconfronteerd, het zou er met een naaste medewerkster A.L. bovenarms op zitten, maar de dame zou een woongelegenheid van de bvba Claes-Coonen huren en Hilde slaagt er niet in om de medewerkster uit te rangeren. Ook Philip Pirard is blijkbaar niet vies van een scheve schaats, er is in een klacht tegen Pirard in het kader van drugsman Eric Geladé een verklaring afgelegd waarin escapades aan de Truiense "Chaussee d'amour" worden vernoemd waarbij werd verklaard dat Eric Geladé alias "De kleine" zijn portefeuille voor zijn genodigden op de toog legde. In datzelfde PV werden nog meer belastende verklaringen afgelegd over Pirard. De vrouw van Pirard geeft les klassieke gitaar aan de Hasseltse Academie en is op deze link te vinden http://www.facebook.com/photo.php?fbid=250672571655628&set=a.139641136092106.24507.100001386628481&type=1&theater

Reputatie.
Wanneer we nagaan hoe socialistische kopstukken in Hasselt, beginnend met Willy Claes, vervolgens Gouverneur Steve Stevaert met de prostitué affaire, Herman Reynders die zijn vrouw aftroeft, korpschef  Beckers die goede maatjes is met criminelen en magistraten compromitteert, en nu Philip Pirard die ook verwikkeld is in diverse affaires. Alle genoemden hebben door hun gedrag hun functie beschaamd, dan kan de bevolking daarvoor de ogen niet sluiten. Frappant is wel dat de Hasseltse justitie met Procureur Rubens op kop, alles in de rode beerput stopt, het geeft een goed beeld hoe vooral in Hasselt, de fraudeurs en criminelen worden beschermd en de klokkenluiders als stoorzenders worden bestempeld en moeten afgebroken worden, dixit Procureur Rubens.
 
Wordt nog vervolgd.    

Artikel n° : 03/13/4878
Geplaatst : 10:10 17/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 18 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.