Politie Lanaken : Waarom weten zij het niet? |
16 maart 2013 |
Groot Lanaken telt slechts 31 camera installaties !
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.999.800 Brussel / Lanaken 16 maart 2013
Tijdens een bijeenkomst over veiligheid in Veldwezelt werden voor de tweede keer op een rij aan de politie van Lanaken vragen gesteld waarop politiecommissaris Swijsen niet kon antwoorden, kennis van wetten betreffende camerabewaking is blijkbaar niet de sterkste kant van de politie die daar nota bene moet op toezien.
Aantal camera installaties. Uit eerder onderzoek van Morsum Magnificat, waarvoor wij tot twee keer toe werden bedreigd, blijkt dat de acht installaties waarvan de camera's in Lanaken de openbare weg bestrijken of klanten in handelszaken zoals Darius op de Bilzerbaan op het terras in beeld worden gebracht, er geen enkele bij de CBPL -de privacycommissie- werd aangegeven, nog straffer, bij Darius zou de politie aan de uitbater hebben gezegd dat, wanneer de camera niet op de openbare weg is gericht, er zelfs geen icoontje -KB 10 februari 2008- moet gehangen worden, dat klopt geenszins. Bij Darius hangt er een camera op het terras waar klanten komen en gaan en worden de klanten gefilmd, daar móet overeenkomstig het KB van 10 februari 2008 verplicht een icoontje worden geplaatst zie MM_204_14 op deze link http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2012-07/MM_204_14_Lanaken_Cameras_KLJ.pdf Privacycommissie bevestigt. Op 27 februari 2013 stelde Morsum Magnificat tijdens een bijeenkomst over veiligheid in het Berenhof een vraag aan de Lanakense politiecommissaris Swijsen, maar de commissaris kon niet antwoorden, zelfs tot vandaag hebben we niets meer vernomen, toch moeten zij in het kader van het Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004, binnen de twee weken verplicht op deze vraag antwoorden, maar de politie doet dat niet! Uiteraard heeft deze redactie op 2 maart 2013 dezelfde vraag aan de privacy commissie gesteld. Wat de politie van Lanaken niet respecteert doet de CBPL wél, op 15 maart 2013, dus binnen de in het KB Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004 voorziene tijdspanne van veertien dagen, heeft de privacycommissie de informatie gegeven. Omdat men weigert ons te informeren zal Morsum Magnificat nu aan de AIG vragen om te onderzoeken waarom de politie van Lanaken de camerawetgeving in Lanaken niet wenst toe te passen!? De burgemeester en de politie roepen de burgers op om verdachte toestanden te melden -wat is voor wie verdacht?-, dan heeft Morsum Magnificat zeker het recht, ergo, de plicht, om vast te stellen en onwettige toestanden aangaande de privacywetgeving te melden, maar dan aan zij die op de werking van de politie moeten toezien.
Politici in uniform. Aangezien de politie onder toezicht staat van de burgemeester, in casu machtswellusteling Marino Keulen -Open Vld-, beschouwen wij de politie en vooral de korpschefs, politici in uniform, daarom is de politiehervorming er eentje zoals de politiek het gewild heeft en grandioos mislukt, ook de drie Belgische ziekten zijn daar, met alle respect voor de politiemensen die wél hun job proberen te doen maar daarvoor gestraft worden -zie HaZoDi tragedie-, volop aanwezig : corruptie, incompetentie, machtsmisbruik.
Artikel n° : 03/13/4875 Geplaatst : 6:52 16/03/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|
Laatste update ( 16 maart 2013 )
|