Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936125





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken de omgekeerde wereld : Auto's op de stoep en voetgangers op de straat-Update2
09 maart 2013
Dienst mobiliteit of burgemeester Marino Keulen reageren niet op meldingen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.994.100
Lanaken 9 maart 2013

Update 2 22:00 12/03/2013
Ook nog asociaal!
Voetpaden slechts sporadisch vrijgemaakt, op de koop toe staan er nog auto's geparkeerd, de voetgangers bekijken het maar. De Lanakense dienst mobiliteit en haar kersvers Schepen Castermans -Groen / sp.a- doen hun job niet.


Lanaken : Asociaal en in overtreding voetgangers worden niet geteld.
--- einde update 1


--- Update 1 14:58 11/03/2013
Politie spant winkelier voor de kar.
Al vorige week vrijdag 9 maart is de gemotoriseerde politie van Maasmechelen bij de gazettenwinkel in de Pannestraat komen aankloppen om de uitbaatster te verzoeken haar klanten te zeggen de auto's niet op de stoep, maar op de straat te parkeren, een schande dat de politie hier alweer de burgers voor de kar spant. De uitbaatster van de krantenwinkel wil natuurlijk niet dat haar klanten een boete van honderd euro oplopen omdat ze bij de winkel op de stoep staan, dat zou geen goede reclame zijn, zegt de dame aan deze redactie.

P
olitie spant uitbater voor de kar.


Egoïstische automobilisten parkeren op de stoep en daartegen moet de politie optreden en geen handelaars voor de kar spannen.

Kop in het zand.
We hadden al pogingen ondernomen om de dienst mobiliteit van Lanaken en de kersverse Schepen Tony Castermans warm te maken hun verantwoordelijkheid op te nemen, maar het praktische resultaat bleef uit, automobilisten blijven hun auto's op de voetpaden parkeren, niet alleen bij de gazettenwinkel maar in de hele straat. We hebben daarop contact genomen met de dienst communicatie van de PZ Lanaken - Maasmechelen en daar heeft men blijkbaar de boodschap wél begrepen. Dat de politie in handelszaken binnenstapt om de handelaars voor hun kar te spannen, zien wij niet zo goed zitten, immers als er geen auto's meer op het voetpad bij de krantenwinkel parkeren en verderop wel, dan is dat soort ongepaste interventie ook een maat voor niets. We tonen hier nogmaals aan hoe het in Lanaken in zijn werk gaat. De kersverse schepen neemt zijn verantwoordelijkheid niet op. Lanaken waar normen en wetten vervagen.
Zalven.
De dienst mobiliteit ziet geen probleem in de manier van aanpakken en vindt het zo wel goed, dat de dame van de krantenwinkel dat doet aanziet men bij de dienst mobiliteit van Lanaken als een dienst naar haar klanten.
--- einde update 1


De veiligheid, daar s-p-reken ze ook in Lanaken veel over, burgers moeten de politie informeren, dat zeggen de burgemeester en "zijn" politie in koor, recent was dat ook het geval in het Berenhof te Veldwezelt waar de korpschef -een politicus in uniform- het weer allemaal is komen uitleggen.


Omgekeerde wereld.
We kunnen het toch niet normaal noemen dat op het voetpad geparkeerde de voetgangers verplichten om op de straat te lopen, dat is gevaarlijk, maar in Lanaken is men met het bestempelen van gevaar zeer selectief, de omgekeerde wereld. Aangezien op bepaalde plaatsen, de auto's systematisch op het voetpad staan, hebben wij daarover vragen gesteld aan de dienst mobiliteit en ook wat foto's via e-mail  toegestuurd, maar het mag niet baten. We weten ondertussen dat Marino Keulen -Open Vld- in zijn eigen Lanaken bijvoorbeeld een Decreet dat hij zelf opstelde, niet respecteert, andere wetten naast zich neerlegt.  Omdat wij het als onze plicht aanzien om in het kader van de veiligheid en het algemeen belang het wanbeleid van Marino Keulen aan te kaarten, hebben wij de foto -inzet- aan enkele diensten overgemaakt en om een reactie gevraagd. Burgers moeten politici op hun plichten wijzen, óók Marino Keulen. Wij hebben "zijn" politie niet geïnformeerd, dat is de taak van de dienst mobiliteit en de kersverse Schepen Tony Castermans -sp.a/Groen- die de eed die hij op 2 januari 2013 aflegde niet respecteert -sic-.

Lanaken : De omgekeerde wereld.



Deze voetganger beseft niet dat hij daar beter niet kan / mag lopen, als iemand overhoop wordt gereden zal Ambi-Care hopelijk snel ter plaatse zijn...

Eigen schuld ...
Als er binnenkort iemand die op de straat loopt wegens belemmering van het voetpad van zijn sokken wordt gereden, moet men niet janken, het Lanakense volk heeft Marino Keulen -Open Vld- verkozen en keurde daarmee het wanbeleid, de vriendjespolitiek en de passieve corruptie, onveiligheid, etc. goed. Vermits Lanaken Ambi-Care een gloednieuwe ziekenwagen ter beschikking stelde, zal deze vlug ter plaatse zijn. 


Artikel n° : 03/13/4668
Geplaatst : 20:49 9/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.