Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936125





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Huren in bruikleenovereenkomst aan minder dan honderd euro per maand-Update3
07 maart 2013
Vastgoedbeheer sluit overeenkomsten af volgens het geheim van de smid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.993.700
Hasselt / Lanaken / Antwerpen 7 maart 2013.

--- Wijziging   8:18 11/03/2013

--- Update 3 17:33 10/03/2013
Rijksregister moet tussen komen.
Onlangs is het Rijksregister bij de dienst bevolking van Lanaken tussen gekomen, het Ministerie van Binnenlandse Zaken past de wet toe en verplichte Lanaken tot inschrijving in De Krieckaart, nu moet het RRN dat ook doen, iedereen gelijk voor de wet. Lees hier de brief die het Rijksregister ter zake ontvangt J1303657
--- Einde update 3


--- Update 2 13:49 8/03/2013  1.991.100
Geen bewoners ingeschreven.
Dat van de ex Rijkswachtgebouwen aan de K.Albertlaan n°14, 16, 18, 20 te Lanaken woningen bewoond zijn, is een feit, dat er niemand is ingeschreven is dat ook. Hiermede tonen we aan, dat inderdaad de wet van 16 juli 1992 met de voeten wordt getreden. De dienst bevolking van Lanaken moet nu haar werk doen. Deze redactie heeft daarover reeds contact genomen met het Rijksregister, maar een reactie was er -nog- niet.
Einde update 2

--- Update 1 9:45 8/03/2013   1.990.900
Overeenkomst strijdig met de wet op de bevolkingsregisters.
Verder onderzoek wijst uit dat de bvba Interim Vastgoedbeheer manifest handelt in strijd met de wet van 16 juli 1992 op de bevolking, meer bepaald art. 7 § 1 en 4. Eén van de toegangsvoorwaarden om een woning te krijgen is, dat de bruiklener afziet van een domicilie bij de gemeente van het toegewezen adres, terwijl de aangehaalde wet duidelijk stelt dat iemand zich moet inschrijven op de plaats waar hij/zij verblijft, dus ook in Lanaken bij de bruikleen van de vroegere Rijkswachtwoningen aan de Koning Albertlaan, wordt de wet overtreden. 
--- Einde update 1

Begin oktober 2011 sloot de Regie der Gebouwen een kaderovereenkomst af met een vastgoedmakelaar die het beheer en de bescherming van overheidsgebouwen die tijdelijk leeg staan, verzorgt. De opdracht werd voor een periode van drie jaar toegewezen aan de BVBA Interim Vastgoedbeheer uit Wilrijk. De overeenkomst kadert in het strategisch vastgoedbeleid van de Regie der Gebouwen om tijdelijk leegstaande gebouwen in goede staat te houden en te vermijden dat ze gekraakt worden in afwachting van bijvoorbeeld hun verkoop of herbestemming.
http://www.vastgoedbeheer.com/index.php?option=com_contract&task=customer_info

Oude Rijkswachtgebouwen in Lanaken.

Door die overeenkomst worden de gebouwen aan de Koning Albertlaan te Lanaken nu ook in de vorm van een "bruikleenovereenkomst" ter beschikking gesteld. Bij een dergelijke overeenkomst wordt de huurwet
omzeild en kunnen de panden op zeer korte termijn, bijvoorbeeld bij eventuele verkoop, terug worden opgeëist, dat kan al op één maand gebeuren. Anderzijds is de vergoeding die de huurders dienen te betalen zeer laag, voor de woningen van de ex Rijkswacht te Lanaken is dat 88 euro per maand.

Regie der Gebouwen en vastgoedmakelaar beslist.
Wie zo'n woning wil bemachtigen moet zich kandidaat stellen en via de website van de vastgoedmakelaar een vragenlijst invullen, daarvoor moet tien euro betaald worden. Wij probeerden die lijst in te vullen maar verder dan de eerste pagina zijn we niet geraakt. We vernemen wel dat de beslissing wie er mag wonen genomen wordt door de Regie der gebouwen en BVBA Interim Vastgoedbeheer. De gemeente, in casu Lanaken, heeft er niets mee te maken, we hebben moeite om dat te geloven.

Niet toevallig.
Het komt ons niet vreemd over dat die gebouwen uitgerekend nu worden aangeboden, deze redactie heeft een deel van haar onderzoek naar de leegstand in Lanaken aan het kabinet van Freya Van Den Bossche overgemaakt en daaruit is gebleken dat Lanaken het Decreet dat haar burgemeester Marino Keulen in 2008 inzake leegstand uitvaardigde, zelf in diens eigen Lanaken niet toepast. Freya Van Den Bossche heeft Lanaken dan ook verzocht, zich in regel te stellen waardoor zeer waarschijnlijk die woningen nu worden aangeboden. Het is dus niet de Lanakense oppositie die aan de basis ligt, maar Morsum Magnificat.

Wordt nog vervolgd.

Artikel n° : 03/13/4863
Geplaatst : 21:26 7/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 11 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.