Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936127





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Politiecollege in uitgesteld relais wegens ziekte Hilde Claes-Update4
07 maart 2013
Claes en C° blijven hun zinnetje doordrijven en met HaZoDi aanmodderen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.989.500
Hasselt / Lanaken 7 maart 2013

--- Update 4  18:06 9/03/2013
Vrouwen bij HaZoDi.
We hebben het in de Senaat weer eens gezien en wij gaan er verder geen tijd aan verspillen, toch dit : vrouwen verkrachten mag uiteraard niet, maar vrouwen misbruiken hun lijf maar al te graag om promotie te  maken, voorbeelden daarvan zijn er bij HaZoDi genoeg en in dat dossier neemt Milquet haar verantwoordelijkheid niet. Gewezen korpschef Beckers heeft wel degelijk strafbare feiten gepleegd, maar het Parket van Hasselt is door de "niet vervolging" medeplichtig, speurders en HaZoDi personeel zijn gefrustreerd en protesteren steeds meer. Het moet blijken dat de nieuwe korpschef Pirard óók niet vies is van de vrouwen, momenteel zijn er bij HaZoDi minstens drie officieren met problemen thuis, Pirard zal deze maar al te graag door vrouwen vervangen, de "Ha" wordt dan de "Harem" en "HaZoDi" wordt de afkorting van "Harem", "Zondigen" en "Dienen" -wordt dus nog vervolgd-.
--- einde update 4

--- Update 3 18:16 7/03/2013
Milquet weer onder vuur.
Deze namiddag heeft Koen Degroote -N-VA- de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet over de HaZoDi affaire geïnterpelleerd, meer bepaald over de onwettige vergoedingen. Milquet beweert dat ze niet bevoegd is, maar er wil over denken om een tuchtonderzoek te laten uitvoeren. Degroote vraagt dat de zaak te Hasselt wordt weggehaald, misschien brengen de administratieve onderzoeken van het Comité P en de RSZPPO op dat vlak soelaas, over de onderzoeken van die diensten kan Procureur Rubens niet beslissen of tussenkomen.
--- einde update 1

--- Update 2 14:40 7/03/2013
Verjaring klopt niet.
Volgens de laatste berichten klopt wat de HaZoDi advocaat Hofströssler zegt over de verjaartermijn, hoegenaamd niet. Het betreft hier een burgerlijke zaak waarvoor een termijn van 10 jaar geldt. Bovendien werd de fraude niet eens onderzocht. Koen Degroote -N-VA- zal deze middag tijdens de plenaire zitting verantwoordelijk minister Milquet daaromtrent dan ook ondervragen.
--- Einde update 2 

--- Update 1 6:16 7/03/2013
Geen terugbetalingen.
Volgens het 6 uur nieuws van Radio2 Limburg zou de advocaat van HaZoDi Patrick Hofströssler geadviseerd hebben om geen terugbetalingen te eisen, maar dat was al veel vroeger bekend. HaZoDi heeft immers geen poot om op te staan, daarvoor zijn er verschillende redenen, ondermeer verjaring. Maar het is af te wachten of HaZoDi na een sociale inspectie
, waaronder de RSZPPO, niet diep in de buidel zal moeten tasten. Beckers werd immers deels in 't zwart betaald en daarvoor zou HaZoDi de rekening nog kunnen krijgen.
--- einde update 1

Gisteren 6 maart kwam na de afgelasting van 21 februari wegens ziekte van Hilde Claes, het politiecollege toch samen, over de afwezigheid van voorzitter Hilde Claes en de reden waarom zij in het ziekenhuis werd opgenomen is er met geen woord gerept. Wel werd deze keer de begroting besproken en, alhoewel rekenplichtige Jean-Marie Geurden aanwezig was, werd de begroting afgerammeld door Liesbeth Klaykens, veel was er van de uiteenzetting van de eerder introverte Klaykens niet te verstaan, maar op het einde van de rit maakte de oppositie -Steven Vandeput N-VA- duidelijk dat de financiële situatie van HaZoDi op langere termijn zorgen baart en er een nood is aan een meerjarenplanning waarop korpschef Pirard repliceerde dat een politiezone niet verplicht is om een meerjarenplanning voor te leggen! Pirard kiest dus voor financiële chaos en doofpotoperaties.

Onhoudbaar.
De publieke belangstelling voor deze politieraad was erg pover, we noteerden slechts twee aanwezigen en dat was dan nog HaZoDi personeel waaronder Rohnny Biets. Ondertussen blijven de spanningen binnen
HaZoDi oplopen en de korpschef gedraagt zich heel vreemd en laat blijkbaar zonder mandaat van de procureur GSM's van officieren uitlezen om hun telefoonverkeer te controleren, of dat allemaal zómaar kan en mag is toch wel een andere vraag. Bepaalde personen worden verdacht deze redactie te informeren, maar Pirard vergist zich schromelijk, dat zal het onderzoek naar het telefoonverkeer van die bepaalde GSM wel aantonen, het betrokken personeelslid zou stappen richting Pirard moeten zetten wegens ongeoorloofde schending van de privacy. Sommigen zeggen resoluut dat het met HaZoDi zó niet kan blijven duren, het korps puilt uit van intriges en interne spanningen en er nog e.e.a. kan gebeuren. Volgens politieraadslid Steven Vandeput -N-VA- komt HaZoDi zonder een meerjarenplanning onvermijdelijk in de financiële problemen, ondermeer door de pensioenlast die de komende jaren van 37% naar 50%  zal stijgen. Philip Pirard illustreerde dat een officier ruim honderdduizend euro per jaar kost, alsof dat nog niet bekend was.


 MM_212_03_HaZoDi_Politiecollege.pdf   

Artikel n° : 03/13/4864
Geplaatst : 5:38 7/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck  © 

Laatste update ( 09 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.