Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936128





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Halal voedsel en alcoholverbod bij MIVB.
06 maart 2013
Geen paardenvlees maar wel varkensproteďnen in voedsel kantine MIVB.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.988.500
Brussel / Lanaken 6 maart 2013.

Naar aanleiding van alle heisa, ontstaan na de ontdekking van paardenvlees in producten waar volgens de verpakking rundvlees in zou moeten zitten, wilde ook de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB nagaan of er in het eten van hun kantine paardenvlees was beland. Dat bleek niet het geval maar in verschillende slaatjes werden wel varkensproteďnen aangetroffen.

Moslim.
Zoals ondertussen genoegzaam bekend is het Moslims verboden om varensvlees te eten en bij MIVB werken toevallig veel aanhangers van de Islam. De vakbond ACV/CSC was er dan ook als de kippen bij om 'compensaties' te eisen voor het personeel en de MIVB nam de voeding onmiddellijk uit de rekken. Intussen is gebleken dat de betreffende producten sedert 2012 geen varkensgelatine meer bevatten.

Aparte menu's?
Het hele voorval doet bij het Vlaams Belang wel enkele vragen rijzen die het bovendien bedenkelijk vindt dat de MIVB plooit voor de eisen van één welbepaalde religie. De vraag kan dan ook gesteld worden of er ook aparte menu's worden voorzien voor Hindoes, zonder rundvlees of koosjere maaltijden voor Joods personeel. En wat met de autochtone personeelsleden ; hebben die de mogelijkheid om varkensvlees te eten of worden ze verplicht om halalvoedsel te eten? Mocht dat laatste het geval zijn ; gaat de vakbond dan ook compensatie eisen voor deze autochtone personeelsleden die zich er niet bewust waren dat zij vlees aten van dieren die onverdoofd de keel werden overgesneden?

Geen alcohol.
Pas onlangs vernam het Vlaams Belang dat op -personeels-feestjes van de MIVB sinds kort ook geen alcohol -pintjes of wijn- meer mag worden geschonken en dit om de Islamitische personeelsleden toch maar niet voor het hoofd te stoten. Voor Vlaams Belang is het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat alle MIVB personeelsleden moeten plooien voor de dictaten van de Islam en de partij vindt het meer dan één brug te ver dat een religie wiens waarden en tradities vaak haaks staan op die van de Westerse wereld, bij openbare instellingen in Brussel haar wil kan opdringen. De fractievoorzitter van het Vlaams Belang, Dominiek Lootens, zal in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement minister Grouwels hierover interpelleren. 

Bron : Vlaams Belang
Bewerking : jvds

nvdr :
Het staat Moslims vrij te eten wat zij willen en/of moeten volgens de regels van de Islam maar anderen hebben diezelfde vrijheid ook. Als iemand, vanwege welke overtuiging dan ook, geen vlees wil eten moet dat kunnen, de werkgever zal wel voldoende informatie moeten verstrekken omtrent de ingrediënten die in het voedsel zitten. En dan de alcohol op personeelsfeesten ; Wanneer een persoon in een café binnenstapt staat het hem vrij een drankje te bestellen mét of zónder alcohol, ook Moslims kunnen dat doen tijdens personeelsfeesten. Uiteraard dienen wij als autochtonen, ons aan te passen aan de behoeften van de nieuwe Belg maar ook de allochtonen dienen rekening te houden met onze waarden en tradities. In dit geval kan deze redactie, objectief gezien, niet anders dan toegeven dat het Vlaams Belang hier een grond van gelijk heeft. jvds.


Artikel n° : 03/13/4862
Geplaatst : 15:33 6/03/2013.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.